Nu mai sunt bani nici măcar pentru curent electric/ Numărul debranşărilor din Vrancea s-a triplat în ultimele trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Restanţele vrâncenilor propuşi pentru debranşare ajung la 614.000 de lei, iar furnizorul de energie electrică a demarat procedurile de executare.

Potrivit statisticilor Electrica, numărul contractelor reziliate cu clienţii persoane fizice s-a triplat în ultimele luni, în Vrancea. Dacă în luna mai numărul dosarelor în lucru pentru dizolvare nu sărea de 300 pe săptămână, acum furnizorul de energie electrică are în lucru peste 800 de dosare. În cele mai multe dintre ele sunt implicaţi consumatorii casnici.

"Situaţia din această săptămână arată arată că avem 819 dosare propuse pentru debranşare. 684 din acestea sunt la consumatori casnici. Cei mai mulţi sunt din Panciu şi Vidra", ne-a declarat Ionel Preda, directorul Agenţiei de Furnizare a Energiei Electrice Focşani.

Situaţia se repetă în fiecare săptămână, cu noi dosare. După ce au rămas fără serviciu sau s-au trezit cu veniturile reduse considerabil, mulţi vrânceni sunt nevoiţi să îşi ducă viaţa mai departe fără minimul de confort: curentul electric. Renunţă la televizor, radio, electrocasnicele atât de comune în lumea civilizată şi înlocuiesc neoanele şi veiozele cu lumânarea sau lampa cu gaz.

Iluminat în primărie, pe stradă nu!

Nu doar consumatorii casnici sunt afectaţi de criză. Pe lista ruşinii întocmită de Electrica apar şi mai multe primării. Oraşul Panciu, de exemplu, nu a avut iluminat stradal timp de câteva săptămâni din cauza restanţelor la facturi, ce ajung la 132.000 de lei. În urmă cu câteva zile, furnizorul de energie electrică a reeşalonat datoria şi a reluat serviciile. Urmează pe listă municipiul Adjud, în timp ce în comuna Tătăranu s-a ajuns chiar până la ridicarea contorului.

„La Tătăranu, primăria nu plăteşte facturile pentru iluminat stradal încă din februrie. Plăteşte doar factura pentru sediul primăriei, să nu rămână fără curent electric. Sunt două contracte, nu este unul comun. Acolo, pe reţeaua de iluminat stradal am dezinstalat şi contorul", a mai spus Ionel Preda.

„Vara nu trebuie lumină"

Primarul comunei Tătăranu, Nicolae Pavel, susţine că nu are bani să plătească facturile şi că „vara nu este nevoie de iluminat public". În tot acest timp, locuitorii comunei merg în beznă pe drum în timpul nopţii. "Într-adevăr nu am plătit facturile şi nici acele rate de eşalonare pentru că nu au fost bani în primărie dar acum este vară şi nu trebuie iluminat", a conchis edilul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite