Noul sediu al Poliţiei Focşani: „Pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cinci ani, amenajarea clădirii se face în ritm de melc, fiind investite până acum 2,2 milioane de lei. Până când va fi dat în folosinţă noul sediu de pe strada Longinescu, ofiţerii şi agenţii de la Poliţia Municipiului se vor înghesui pe mai departe în birourile din actualul sediu al IPJ Vrancea.

Clădirea de pe strada Gh. Longinescu a fost cumpărată la sfârşitul anului 2006 de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru suma de 3,5 milioane de lei, cu scopul ca acolo să fie mutată întreaga activitate a Poliţiei Municipiului Focşani.

Imobilul a fost achiziţionat de la defuncta societate de drumuri SCCF Iaşi, care până la acel moment a avut deschis un punct de lucru la Focşani.

În ciuda optimismului afişat de cele trei conduceri care s-au succedat la comanda IPJ Vrancea în ultimii cinci ani, care au promis de la an la an că poliţiştii focşăneni vor lucra în condiţii de invidiat, lucrările sunt încă departe de a fi finalizate.

În afară de preţul de achiziţie, în lucrările de compartimentare s-au investit până acum 2,2 milioane de lei, dar birourile nu au încă parchet pe jos, nu sunt finalizate grupurile sanitare şi mai sunt alte numeroase lucrări de făcut.

În schimb, exteriorul clădirii este gata, lăsând impresia că acolo chiar funcţionează o instituţie.

Din lipsă de spaţiu, poliţiştii fac teren

„Din 2010 nu am mai primit nici un ban pentru această investiţie. Din estimările noastre, am mai avea nevoie de 2,7 milioane de lei pentru a face clădirea funcţională. Avem promisiuni că vom fi prinşi în planul de investiţii cu această clădire pentru anul viitor. Avem probleme de spaţiu la nivelul instituţiei şi prin noua organizare care s-a făcut poliţiştii sunt acum mai mult pe teren şi nu mai stau în birouri", ne-a declarat comisarul-şef Ionel Popescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

Prin urmare, până când ministerul va găsi bani pentru investiţia de la Focşani, cei peste 180 de lucrători ai Poliţiei Municipiului vor fi nevoiţi să lucreze în acelaşi spaţiu împreună cu colegii lor de la judeţ.

Poliţiştii vor trage de fiare la sala de forţă

Conform proiectului, pe lângă birouri, săli de şedinţe şi alte dependinţe, noul sediu de pe strada Longinescu ar urma să dispună şi de un centru de întreţinere pentru poliţişti.

Este vorba despre o sală de forţă utilată cu aparatură modernă pentru mişcare fizică, unde oamenii legii vor trage de fiare pentru a-şi întreţine condiţia, astfel încât infractorii să fie stăpâniţi mai uşor.

De altfel, în cadrul Poliţiei Focşani există mai mulţi campioni la sporturi precum judo sau karate, ei pregătindu-se în mod individual.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite