Noul TVA schimbă şi casele de marcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majorarea taxei a provocat o adevărată isterie printre micii afacerişti din Vrancea. Modificarea aparatelor fiscale costă 80 de lei. Sute de administratori fac cozi la firmele specializate în case de marcat pentru a intra în legalitate. Acestea şi-au prelungit programul pentru a face faţă numărului mare de clienţi.

Casele de marcat vor trebui modificate în cel mult 72 de ore de la intrarea în vigoare a legii de modificare a TVA-ului. Asta înseamnă că service-urile care se ocupă de aparatele fiscale vor trebui să-şi încheie ziua de lucrua la ora 24.00 a zilei de duminică, 4 iulie.

Din cele peste 8.000 de case de marcat existente în Vrancea, doar 20% reuşiseră ieri să intre în legalitate. Schimbarea fiecarui soft în parte durează aproape 20 de minute.

Un calcul al specialiştilor arată că schimbarea a aproximativ 5.000 de case de marcat ar dura aproape două luni, lucru care ar da peste cap activitatea a majorităţii firmelor din Vrancea.


"Programul obişnuit al firmei noastre este de la ora 9.00 la ora 16.00, dar în condiţiile date vom schimba radical pogramul, de la ora 8.00 până după mizeul nopţii. Până duminică, 4 iulie, ora 24.00, ar trebui ca fiecare firmă care are casă de marcat să treacă pe la noi pentru a-şi modifica TVA-ul. Administratorii trebuie să se prezinte la noi cu casa de marcat, cartea de intervenţie şi ştampila societăţii", a spus Daniel Vâlcu, angajat la o firmă care se ocupă cu vânzarea şi repararea aparatelor fiscale.

"Îmi închid afacerea"

Cei mai mulţi dintre administratorii firmelor sunt nemulţumiţi de această creştere a TVA-ului la 24%.

"Suma de 80 lei mi se pare prea mare, dar toată lumea profită de criză şi vrea să se îmbogăţească rapid. Am venit să intru în legalitate cu casa de marcat, dar dacă se va continua în acest mod îmi voi închide afacerea pentru că şi aşa nu se mai vinde nimic", recunoaşte Vasile Ilie, administratorul unei firme din Soveja.

Şi Sonia Avram, patroana unui magazin alimentar din Focşani, crede că va renunţa în curând la afacere.

"Sunt bulversată. Nu ştiu încotro o voi apuca. Am venit să schimb TVA-ul în casa de marcat, dar cred că va fi de prisos pentru că am vorbit cu soţul meu şi vom pune lacătul pe uşă la magazin", ne-a spus Sonia Avram.


Reducere 10% pentru clienţii fideli

O casă de marcat are preţuri cuprinse între 350 lei şi 1.000 lei. Clienţii care au contract mai vechi de un an cu firmele de service ale aparatelor fiscale beneficiază de reducere de zece procente. Se fac şi programări la punctul de lucru al clientului, dar asta se va putea realiza în funcţie de disponibilitatea tehnicienilor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite