Nouă localităţi mai erau blocate aseară în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada este mare în unele zone
Zăpada este mare în unele zone

Guvernul a aprobat repartizarea de motorină care va fi distribuită autorităţilor locale pentru deszăpezire. De asemenea, a fost iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea unor sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului României, în sprijinul autorităţilor locale din judeţ, pentru realizarea lucrărilor de îndepărtare a zăpadă.

Totodată, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea au aprobat o altă măsură pentru sprijinirea populaţiei, care prevede transmiterea necesarului de alimente şi medicamente către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Pentru că în judeţ sunt câteva sate sau cătune izolate, s-a solicitat intervenţia Ministerului Apărării Naţionale de a distribui alimente cu un elicopter în zonele greu accesibile.

E 85 se va deschise circulaţiei în această seară, drumurile naţionale mâine

„CNADR- regionala Iaşi a trimis utilaje de deszăpezire din toate judeţele din zona Moldovei. Cu acestea, am reuşit astăzi să deblocăm sectoare importante ale drumurilor naţionale care străbat judeţul Vrancea, reţea care, în urmă cu două zile era complet închisă. Sprijin am primit şi din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi SMURD de la care am primit elicoptere cu care am intervenit în ultimele trei zile pentru salvarea tuturor urgenţelor medicale. Am reuşit să salvăm toate cele 31 de persoane din zone izolate, care acum sunt în afara oricărui pericol. Greul nu a trecut, dar depunem în continuare toate eforturile ca toţi cetăţenii din acest judeţ să fie scoşi din zăpadă", a declarat Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite