VIDEO Nicolae Ceauşescu a încercat să vândă finala cu AC Milan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Nicolae Ceausescu a luat bani frumoşi de pe urma Stelei
Nicolae Ceausescu a luat bani frumoşi de pe urma Stelei

Colonelul în rezervă, Eugen Anghel, a participat la Revoluţia din 1989. Una dintre misiunile sale a fost să-l aibă în grijă pe Valentin Ceauşescu, fiul cel mare al fostului preşedinte al României.

Vali Ceauşescu a ştiut că tatăl său urma să ia bani grei pentru ca Steaua să mimeze fotbalul în finala de CCE din 1989 cu AC Milan, scor 4-0 pentru italieni.

„Am stat două luni de zile în Bucureşti în acea perioadă. Cea mai importantă misiune a fost atunci când mi s-a cerut să-l duc pe Valentin Ceauşescu într-un loc sigur, undeva la Domneşti în apropiere de capitală. Am vorbit şi despre fotbal. Pe drum l-am întrebat dacă finala din 1989 cu Milan şi pierdută cu 0-4 de bucureşteni nu a fost vândută pe bani grei. Ceauşescu mi-a spus că ştia de zvonurile cum că tatăl său luase bani buni pentru ca Steaua să trântească meciul. A spus, totuşi, că AC Milan era prea puternică la acea vreme şi până s-a aşezat el pe scaun în tribuna oficială scorul dera deja de 2-0 pentru italieni. Vali Ceauşescu este respectat de toţi steliştii. A făcut multe lucruri bune pentru Lăcătuş şi compania. Nu-i poţi întoarce spatele unui personaj de mare fineţe şi rafinament. I-a ajutat mult pe cei de la Steaua", a spus colonelul din Focşani.

Iată, mai jos, rezumatul finalei Cupei Campionilor Europeni din 1989, meci câştigat de AC Milan cu scorul de 4-0 (3-0):

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite