Nicolae Bălcescu rămâne pe mai departe fără cap în parcul care-i poartă numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia pentru Cultură şi Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice promit că într-o săptămână bustul istoricului va fi restaurat. Între timp, poliţia a investigat cazul şi a ajuns la concluzia că statuia nu a fost vandalizată, ci s-a autodegradat datorită vechimii.

La aproximativ zece zile de când a fost sesizată distrugerea bustului istoricului Nicolae Bălcescu, din parcul din Focşani care-i poartă numele, autorităţile încă nu au întreprins mare lucru pentru a remedia problema.

Asta după ce s-a constatat că statuia nu a fost vandalizată, aşa cum s-a afirmat prima dată, ci s-a autodistrus din cauza vechimii.

Bustul nu este încadrat ca monument istoric, responsabilitatea reabilitării fiind în sarcina primăriei.

A fost contactat un specialist în restaurare care să repare monumentul, iar potrivit directorului Direcţiei pentru Cultură Vrancea se doreşte ca într-o săptămână ca problema să fie rezolvată.

„Există un specialist cu care primăria are contract de service, dar noi dorim să fie consultat şi un expert atestat de Ministerul Culturii, astfel încât lucrarea să iasă una de bună calitate. Împreună cu poliţia s-a făcut o anchetă şi s-a constatat că nu a fost un act de vandalism, ci şi-a pus amprenta patina timpului", ne-a declarat Florin Iliescu.

Bustul a fost ridicat în urmă cu 50 de ani şi este opera sculptorului Octav Iliescu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite