Nereguli la magazinele Second-Hand din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii OPC au dat amenzi celor găsiţi în neregulă
Comisarii OPC au dat amenzi celor găsiţi în neregulă

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Vrancea au desfăşurat timp de două săptămâni o acţiune tematică de verificare a magazinelor care comercializează îmbrãcaminte purtatã sau uzatã.

Cu această ocazie, au fost verificaţi 16 operatori economici din judeţ, cu o valoare a produselor verificate în sumă de peste 110.000 de lei.

În cazul a patru agenţi economici s-au constatat abateri legate de modul de comercializare.

Comisarii OPC au aplicat opt amenzi, în sumă de 7800 de lei.

„În cadrul controlului tematic s-au verificat urmãtoarele aspecte: respectarea cerinţelor de introducere pe piaţã , comercializare şi distribuire gratuitã (se admite introducerea pe piaţă, comercializarea şi distribuirea gratuită a articolelor de îmbrăcăminte purtată sau uzată şi a articoleleor textile purtate sau uzate numai dacă acestea au fost supuse operaţiunilor de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie efectuate de persoane fizice sau juridice specializate în domeniu şi sunt însoţite de un document, distinct pentru fiecare lot, care certifică efectuarea operaţiunilor mai sus menţionate). S-au constatat abateri la doi operatori economici in ceea ce priveşte existenţa documentelor care certificã efectuarea operaţiunilor de curãţare, dezinfecţie şi dezinsecţie", se arată într-un comunicat de presă al Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului Vrancea.

Astfel, un operator economic nu a putut prezenta un certificat de dezinfectie-dezinsectie pentru un lot de 78 haine folosite, respectiv bluze trening, pantaloni, hanorace, cãmãşi bãrbaţi, bluze, tricouri, pulovere, în valoare de 551 lei. S-a dispus oprirea definitivã de la comercializare a acestor produse second hand, considerate periculoase.

De asemenea, un alt operator economic comercializa articole de îmbrãcãminte uzatã , fãrã a face dovada efectuãrii operaţiunilor de curãţare şi dezinfectare a acestora. S-a dispus oprirea definitivã de la comercializare a acestor produse, în valoare de 300 lei.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite