Focşani: Negustorii de haine tremură ca să-i îmbrace pe alţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Negustorii care trăiesc din vânzarea hainelor în Bazarul Obor se declară loviţi în plin de scăderea puterii de cumpărare a focşănenilor. Pe lângă criză, ei înfruntă în aceste zile şi frigul care crapă pietrele, conştienţi că fără sacrificiu nu vine nici câştigul

Vânzările merg din ce mai prost, iar comercianţi ambulanţi nu mai ştiu ce să facă pentru a-i face e clienţi să le cumpere marfa.

Înmărumurită de frig, focşăneanca Maria Stan, în vârstă de 52 de ani, vinde de ani buni haine de piele şi cojoace în „Bazarul de la Obor”.


Femeia spune că într-o săptămână a vândut marfă de 250 de lei şi spune că va renunţa la mica afacere dacă până de sărbători nu va reuşi să revină pe linia de plutire.


„Este jale mare. Nu am mai fost după marfă de mai bine de două luni şi nu cred că mai văd Clujul şi Bucureştiul până în sărbărorile de iarnă pentru că mai am marfă multă. Nu mai merge nimic. Am vândut într-o săptămână de doar 250 de lei. Pofitul meu nu este nici măcar de 50 de lei pentru că mai plătim aici şi chirie. Am marfă de calitate, dar nu mai are lumea bani. Înainte, când oamenii mai vindeau un caş, un strugure, se mai cheltuia aici, prin bazar. Acum, vine lumea, se uită, ne întreabă, mai stăm de vorbă, şi doar atât. Când mai vindem câteva ceva este sărbătoare”, a spus comercianta. 
 

„Îngheţăm de frig aiurea”

Chiar dacă are marfă pentru sezonul rece, Gică Nica nu  a mai dat un pulover de o lună de zile. “Îngheţăm de frig aiurea. Nu se mai vinde nimic,. Dar mai şi răcim şi trebuie să dăm bani pe medicamente. Este singura noastră posbilitatea de a supravieţui, aşa că nu prea avem altă soluţie. Sper ca până la umă să se redereseze”, conchide Nica.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite