Navetă către titlul de campioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru tinere din Coteşti bat zilnic 36 de kilometri pentru a ajunge la antrenamentele de atletism. Corina şi Claudia Prisecaru, Sorela Iordăchescu şi Andreea Pioară sunt unele din cele mai bune atlete ale judeţului Vrancea.

Dornice să devină atlete de renume la nivel naţional, surorile Corina şi Claudia Prisecaru, alături de colegele lor, Sorela Iordăchescu şi Andreea Pioară, fac zilnic naveta din comuna Coteşti până în municipiul Focşani pentru a ajunge la antrenamente.

Lună de lună, părinţii lor trebuie să scoată din piatră seacă suma de 240 de lei, bani necesari pentru plata abonamentului de transport, asta în condiţiile în care muncesc ca zilieri.

„Ne descurcăm foarte greu. Amândouă facem atletism de performanţă, iar cheltuielile sunt destul de mari. Nu doar părinţii muncesc cu ziua, ci şi noi, atunci când suntem în vacanţă. Sunt luni când ne mai şi împrumutăm la rude pentru a putea plăti transportul, care pentru amândouă ajunge la 500 de lei", declară Corina Prisecaru (17 ani), elevă a Liceului Nr. 2 din Focşani şi ocupantă a locului cinci la proba de 5.000 metri plat din cadrul Campionatului Naţional de Atletism, juniori I.

Şi sora sa, Claudia, munceşte extrem de mult pentru a face performanţă, iar rezultatele nu au întârziat să apară, în acest an fiind cooptată în Lotul Naţional de Perspectivă.

„Plec de acasă la ora 9 şi mă întorc seara, la 8. Când ajung în Focşani, merg direct la antrenamente, iar după-amiaza la Şcoala nr. 3, acolo unde sunt elevă. Pentru a-mi face temele mă trezesc în fiecare zi la 5 dimineaţa. Este foarte obositor, însă îmi doresc să mă ţin de atletism, pentru că reprezintă viitorul meu", mărturiseşte Claudia Prisecaru (14 ani).

Sportiva are un palmares impresionant, putându-se lăuda cu titlul de campioană naţională la proba de 2.000 metri plat, dar şi cu cel de vicecampioană naţională la 1.500 metri plat cross individual şi cu echipa.

De asemenea, a luat bronzul la proba de 1.500 metri obstacole şi argintul la 5.000 metri plat.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite