Narcis Răducan: „Meciurile din curtea şcolii au fost secretul reuşitei mele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câte ori are ocazia, directorul sportiv de la Steaua revine la Focşani pentru a se întâlni cu rudele şi prietenii. Focşăneanul Narcis Răducan se mândreşte cu o carieră impresionantă ca fotbalist, Rapid, Steaua şi FC Naţional fiind doar câteva dintre cluburile la care a evoluat.

Chiar dacă funcţia de director sportiv la cel mai titrat club de fotbal din ţară presupune un program infernal de lucru, Narcis Răducan a avut amabilitatea să ne răspunde la câteva întrebări legate de perioada pe care a petrecut-o la Focşani, oraşul său de baştină.


Rep. Care sunt amintirile pe care le păstrăzi din perioada copilăriei tale?


N.R. Din perioada copilăriei, mi-au rămas doar amintiri frumoase. Deşi am plecat de acasă de la vârsta de 14 ani, să-mi urmez visul, tocmai la Centrul Olimpic de la Târgu Mureş şi apoi la Bucureşti, am rămas cu amintiri de neuitat. Bineînşeles că totul se învârte în jurul partenerilor mei de joacă şi minge, cum ar fi Neluţu, Tudor, Sorin, Vali, Alin Trăşculescu, doar câţiva pe care îi am acum în minte. Joaca a durat până la vârsta de nouă ani, când tata m-a luat de mână şi m-a dus la domnul antrenor Petrea Nicolae.


Rep. Îmi aduc aminte, copil fiind şi eu în acea vreme, de meciurile acelea fantastice între cartiere, în curte la Şcoala 10 sau pe alte „maidane", în care tu dădeai goluri din toate poziţiile. Erai doar un puşti. Te gândeai că vei ajunge atât de sus în fotbalul mare?


N.R. A fost ce mai mare vis al meu şi mă bucur că am ajuns atât de sus. Cred că acele jocuri memorabile din curtea Şcolii 10, dar de fapt din toate curţile de şcoli din Focşani au reprezentat secretul reuşitei generaţiei mele. Îmi pare rău că astăzi jocurile pe calculator sunt mai atrative pentru copii.


Rep. Cu ce echipă de fotbal din Divizia „A" ţineai pe atunci şi de ce?


N.R. Ţineam cu AS Roma. Mi-au plăcut enorm de mult ca jucători şi ţinută când au venit în România să joace cu Steaua.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite