NEWS ALERT: UPDATE Salariaţii din Direcţia de Finanţe Vrancea au întrerupt programul pentru o grevă spontană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii s-au postat în faţa ghişeelor în semn de protest.
Angajaţii s-au postat în faţa ghişeelor în semn de protest.

Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerile salariale, dar şi de faptul că au fost tăiaţi de la plata stimulentelor de trei luni de zile ce ajung de regulă la valoarea salariului.

Angajaţii din cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Vrancea se află la această oră într-o grevă spontană ca urmare a tăierii salariilor cu 25%, precum şi neacordarea stimulentelor.

Salariaţii care au întrerupt programul spun că nu mai au cu ce să îşi plătească datoriile şi sunt hotărâţi să intre în grevă generală.

Din cauza protestului, programul cu publicul a fost afectat.

Vom reveni.

UPDATE: Protestul spontan al angajaţilor de la Direcţia Generală a Ginanţelor Publice (DGFP) Vrancea s-a încheiat în urmă cu câteva minute. Finanţiştii au protestat timp de o oră.

Angajaţii DGFP se plâng că odată cu eliminarea suplimentelor şi cu reducerea de 25 % din salariu au ajuns la mai puţin de otreime din venitul de până acum mulţi dintre ei având leafa acum de doar 500 de lei. "Eu am vechime 12 ani. Sunt inspector asistent şi am doar 600 de lei lunar şi am studii superioare. La noi acele stimulente erau cât un salariu. Dacă ne-a mai luat şi 25%", ne-a spus Gabriela Apostol. 

Sindicaliştii au purtat discuţii cu reprezentanţii conudecerii DGFP Vrancea şi cu subprefectul Sorin Hornea însă aceştia vor merge la negocieri la Bucureşti joi. "Am luat act de acest protest spontan ţi de doleanţelor angajaţilor de la Finanţe. Vom trimite la Guvern memoriul înaintat de ei", a declarat Hornea.

"Programul instituţiei a revenit la normal. La momentul actual noi avem 60 de angajaţi care au salariul net până în 500 de lei, 282 cu salariul net între 500 şi 900 de lei şi restul cu salarii de 1.500 de lei. Acum după eliminarea stimulentelor", a explicat şi directorul DGFP Vrancea Eugen Ciorici.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite