NEWS ALERT: Peste 500 de funcţionari de la Finanţe şi instituţiile Muncii au ieşit în stradă/ Activitatea cu publicul este blocată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de reducerile salariale, dar şi de neacordarea stimulentelor, angajaţii din cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Vrancea se află din nou în grevă spontană, solidarizând astfel cu colegii din Bucureşti.

Update: Cei peste 200 de angajaţi din cadrul Direcţiei de Finanţe Vrancea au ieşit în stradă încă de la ora 8.30, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Bucureşti, care au protestat toată noaptea în Ministerul de Finanţe.

image

„Avem revendicări comune şi oamenii noştri sunt hotărâţi să rămână aici până se va găsi o soluţie", ne-a declarat Ioan Mihalcea, liderul Sindicatului Finanţe Vrancea.

Cu excepţia a două ghişee de la Trezorerie, care au avut de rezolvat operaţiuni de transferuri bancare pentru ca salariaţii din instituţiile militare să-şi primească salariile, în rest activitatea cu publicul a fost complet blocată.

Directorul general al DGFP Vrancea, Eugen Ciorici, s-adeplasat dimineaţă şi la subunităţile din teritoriu, şi acestea fiind închise pentru protest, cu excepţia unităţii de la Panciu, unde salariaţii nu au întrerupt programul.

image

„Voi aplica legea, în sensul că salariaţii care au protestat astăzi nu vor fi plătiţi pentru ziua de astăzi. De altfel, am cerut la resurse umane o listă cu cei care au participat la protest. Din punctul meu de vedere nu este un protest spontan, ci o continuare a acţiunilor de ieri", aprecizat Eugen Ciorici.

Dacă salariaţii din finanţe au ales să-şi prezinte nemulţumirea în stradă, cei 24 de angajaţi de la Garda Financiară au protestat stând în birouri.

„Suntem solidari cu colegii noştri, pentru că avem aceleaşi salarii. Eu, ca director adjunct, din salariul pe care îl câştig plătesc rata la maşină şi îmi cumpăr medicamente. Bani de ţigări îmi dă soţia", ne-a precizat comisarul Marian Lungu.

Şi instituţiile muncii au tras obloanele

În jurul orei 10.30, şi angajaţii din cadrul Casei de Pensii Vrancea, Agenţiei de Prestaţii Sociale, Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au întrerupt lucrul la birou şi programul cu publicul pentru a protesta în holul instituţiei.

image

În acest timp, zeci de oameni care doreau să intre să-şi rezolve problemele curente au găsit uşa de la intrare închisă, pe aceasta fiind scris „Grevă".

Revendicările celor 140 de salariaţi din cadrul instituţiilor muncii sunt asemănătoare cu cele ale angajaţilor de la finanţe.

image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite