Mutarea autogării îi aduce la faliment pe micii afacerişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magazinele alimentare, restaurantele şi gogoşeriile din zona vechii autogări se clatină serios din cauza lipsei de clienţi.Dacă înainte de mutarea sediului autogării aveau sute de clienţi pe zi, acum restaurantele şi aprozarele din zonă abia mai vând câteva pâini şi un păhărel de băutură.

Gică Mihalcea a rămas fără loc de muncă după schimbarea sediului autogării. Firma de transport la care lucra şi-a încheiat contractul de colaborare cu societatea care deţinea spaţiul astfel încât focşănenaul, la fel ca mulţi alţi colegi, sunt acum pe drumuri.


„Am 50 de ani şi chiar nu ştiu ce am să fac acum. Sunt corect şi am rămas la autogară până în ultima zi. Nu doresc nimănui să treacă prin aceste momente. Toate birourile sunt goale, iar gogoşeriile şi fast-food-urile care erau aici au dat faliment sau au trebuit să-şi îndrepte afacerile spre alte domenii. Au rămas mulţi oameni fără serviciu după această schimbare a sediului autogării chiar dacă s-a spus că cei de la Consiliul Local au preluat toţi angajaţii", spune Gică Mihalcea.

Vânzările au scăzut cu 80%


De suferit nu au avut doar micii afacerişti din sediul vechii autogări, care au fost forţaţi să-şi închidă prăvăliile, ci şi cei din zona imediat apropiată. Barmanii de la restaurantele din apropiere au şi uitat de când nu au mai servit un client, vânzările scăzând drastic şi cu peste 80%.


Angajaţii cârciumilor îşi adus aminte cu nostalgie de vremurile când abia mai pridideau să servească clienţii şi când pregăteau din timp meniurile pentru şoferii de microbuze, al căror orar îl ştiau pe de rost.


„Parcă trăim în deşert. Acum ne rugăm să ne mai intre cineva în bar sau în restaurant. De dimineaţă nu am dat decât o vodcă şi un coniac. Se simte că nu mai e vânzoleala din autogară. Şeful nu ştie ce să mai facă. Astăzi vine şi spune că închide, iar după câteva ore se răzgândeşte. În astfel de condiţii nu văd cum va mai putea ţine o cârciumă. Nu sunt vânzări deloc. Acum, zona este pustie şi nimic nu mai merge", se plânge barmanul Cristi Vasilescu.


La mâna vecinilor


Până la deschiderea noului supermarket care se va construi în locul vechii autogări, patronii alimentarelor din zona Pieţei Mioriţei speră să mai facă ceva profit. „Vânzările nu mai sunt ca acum o lună când navetiştii făceau vânzare la orice produs. Au mai rămas oamenii din cartier şi ei mai iau câte ceva de mâncare. Mai ţinem magazinul în viaţă atâta timp cât rămâne pe linia de plutire", se confesează Maria Cârneci,vânzătoare la un aprozar din zonă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite