Munţii Vrancei – zonă pilot în proiectul internaţional pentru gestionarea dezastrelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii în protecţia mediului vor întocmi un ghid pentru autorităţile locale dar şi pentru localnici.
Specialiştii în protecţia mediului vor întocmi un ghid pentru autorităţile locale dar şi pentru localnici.

Munţii din bazinul Putna au fost încadraţi ca zonă pilot în proiectul de cooperare transnaţională în Sud - Estul Europei. Principalele riscuri natural ce vor fi în vizorul specialiştilor de mediu sunt inundaţiile, alunecările de teren şi cutremurele de pământ.

Din acelaşi proiect fac parte şi zone din Italia, Austria, Serbia, Slovenia, Bulgaria şi Grecia. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi are drept scop îmbunătăţirea modului în care sunt furnizate informaţiile necesare gestionării dezastrelor.

Valoarea fondurilor alocate pentru derularea programului în România este de 136.000 de euro din care 5 % suportă Ministerul Român al Dezvoltării iar restul Uniunea Europeană. Proiectul se va derula până în 2012.

"A fost aleasă Vrancea pentru acest proiect întrucât este vulnerabilă la astfel de dezastre naturale din cauza zonei. Se ştie cât de predispusă este la cutremure de pământ dar şi la inundaţii. Nici alunecările de teren nu lipsesc aici aşa că aceasta este zona propice pentru a derula acest studiu", ne-a declarat Cristinel Constandache, reprezentantul Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice în Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite