Focşani: Lorena Muntenaş este o stea a muzicii uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Lorena Muntenaş este o stea a muzicii uşoare
Focşani: Lorena Muntenaş este o stea a muzicii uşoare

Cântăreaţa, de doar 17 ani, a obţinut premii la cele mai mari festivaluri naţionale şi internaţionale. Palmaresul solistei este foarte bogat, numărând peste 30 de premii şi alte câteva zeci de meţiuni.

 


profil

Născută. 5 noiembrie 1992, Focşani

Studii. Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Gheorghe Tăttărăscu”

Ocupaţie. Elevă

Familie: Părinţi



Lorena Muntenaş a păşit pentru prima dată pe scenă la vârsta de nouă ani, la Olimpiada de Muzică de la Piatra Neamţ, unde a  obţinut premiul trei. De pregătirea sa muzicală s-a ocupat, în particular, profesoara de la Şcoala Generală „Ştefan cel Mare”, cea care a iniţiat-o în tainele muzicii uşoare, dar şi a celei clasice.


În prezent, Lorena este solista corului din cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Gheorghe Tăttărăscu” şi se ocupă singură de educaţia sa muzicală. „De un an încoace, am renunţat la lecţiile particulare pe care le făceam împreună cu doamna profesoară şi am început să mă pregătesc singură. Mai întâi, îmi încălzesc vocea, făcând vocalize, apoi mă ocup de studierea propriu-zisă a pieselor”, spune Lorena.

Premiul doi, la Mamaia Copiilor

Solista focşăneană a participat la cele mai importante festivaluri de muzică uşoară, organizate, atât la nivel local, cât şi naţional sau internaţional. Lorena se mândreşte cu premiile şi trofeele obţinute la concursuri precum „Mamaia Copiilor”, „Delfinul de Aur” din Năvodari, „Ursuleţul de Aur” din Baia Mare, „Micul Artist” din Craiova, „Copiii cîntă marea” din Sulina, sau „Florile Copilăriei” din Bacău. De asemenea, a obţinut locul doi la festivalul „Două inimi gemene” din Chişinău şi premiul întâi la un concurs internaţional de muzică organizat în Macedonia.
  


 În rândul focşănenilor este cunoscută drept o interpretă de excepţie, înzestrată cu mult talent, ambiţie şi perseverenţă. Lorena s-a clasat pe primul loc şi la festivalul local „Florile Dragostei”, iar la „Florentin Delamar”, a fost premiată cu un trofeu special. Pe parcursul întregii sale cariere muzicale, Lorena Muntenaş a priomit peste treizeci de cupe şi trofee, pe care le ţine la loc de cinste în camera sa.

Pe scenă, uită de emoţii
„Înainte de a intra pe scenă, am emoţii foarte mari, de care uit, însă, pe parcursul piesei. Ajunsă în faţa spectatorilor, încerc să dau totul din mine pentru a putea oferi un adevărat spectacol”, spune tânăra interpretă.


 Lorena este susţinută în proiectele sale muzicale atât de către colegi, cât şi de profesori, care, spune ea, sunt foarte înţelegători. „Sunt o fire sociabilă, iar colegii mi-au devenit şi prieteni. Ne ajutăm unii pe alţii, mai ales că eu sunt nevoită să lipsesc de la ore când am festivaluri. Şi profesorii mă ajută ori de câte ori am nevoie”, spune cu recunoştinţă tânăra.
În această perioadă, Lorena Muntenaş este foarte solicitată la balurile de boboci, unde interpretează cele mai bune piese din  repertoriul său.

Întrebări şi răspunsuri

1.    Ce facultate vrei să urmezi?
Aş vrea să mă înscriu la două facultăţi, Conservator şi Drept. Însă, prioritar este Conservatorul, deoarece îmi doresc o carieră muzicală de succes şi pentru asta trebuie să am o pregătire temeinică în domeniu. Cât despre Drept, sunt pasionată de tot ceea ce înseamnă Sistem legislativ.

2.    Ai avut apariţii pe micul ecran?
Da, am avut. Am fost invitată la emisiunea „Atenţie se cântă”, difuzată pe TVR2, la concursul „George Grigoriu”, transmis pe TVR1 şi la festivalul „Ursuleţul de Aur” de pe B1, unde am obţinut şi trofeul.

Ce-i place

Îmi place foarte mult să călătoresc, să navighez pe internet şi să mă uit la emisiuni despre muzică. Îmi place să mă plimb în compania prietenilor şi ador animalele, în special câinii. Mi-aş dori foarte mult unul.

Ce nu-i place

Nu-mi place matematica, deoarece e o materie fixă ce nu-mi permite să dau frâu liber imaginaţiei. Detest minciuna, falsitatea şi persoanele fără scrupule. Nu-mi place când plouă, pentru că sunt nevoită să stau în casă, iar natura este cuprinsă de o tristeţe apăsătoare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite