Muniţie neexplodată din timpul războiului, distrusă în poligonul de la Năneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muniţia a fost distrusă
Muniţia a fost distrusă

Au fost distruse 15 proiectile explozive şi perforante de calibre diferite, între 76 şi 152 mm. Acestea au fost ridicate din mai multe localităţi de pe raza judeţului Vrancea, pe parcursul ultimelor săptămâni.

Ieri, în poligonul amenajat din localitatea Năneşti, specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny" al Judeţului Vrancea au desfăşurat o misiune de distrugere a muniţiilor descoperite şi asanate în ultima perioadă pe teritoriul judeţului.

Muniţia neexplodată provenea din timpul celui de-al doilea război mondial şi cea mai mare parte a fost descoperită de cetăţeni în timpul efectuării unor lucrări agricole.


Deşi majoritatea acestor elemente sunt în stare avansată de deteriorare, ele pot fi încă active şi pot provoca importante pagube materiale sau pierderi de vieţi omeneşti.

De aceea, persoanelor care descoperă muniţii neexplodate li se recomandă să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în foc, să nu încerce să demonteze focoasele.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite