Mona Pivniceru: "Judecătorii sunt hăituiţi de oficialii statului şi de declaraţiile publice din mass - media!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezentă la seminarul magistraţilor din filialele Asociaţiei Magistraţilor din România Vrancea, Neamţ, Suceava şi Bucureşti ce a avut loc în aceste zile la Lepşa, preşedinta asociaţiei, judecător Mona Pivniceru a adus acuze grave oficialilor statului declarând că aceştia influenţează judecătorii în soluţiile pe care le dau, prin declaraţiile publice pe care le fac în legătură cu cauze aflate în lucru.

Preşedinta Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru a declarat astăzi la Lepşa că sistemul judiciar este afectat de ingerinţa oamenilor cu funcţii importante în instituţiile statului în actul de justiţie.

"Este înspăimântător că oficiali ai statului iau poziţii publice în dosarele pe care judecătorii le instrumentează imprimând public soluţia lor şi mai ales faptul că fac acţiuni de verificare disciplinară a judecătorilor care nu dau sentinţele pe care le-ar vrea ei.Judecătorii sunt hăituiţi prin acele declaraţii date la televizor.

Judecătorul trebuie să simtă că este într-o matcă solidă să ştie că el are o singură preocupare, să judece. Nu să fie stresat de aceste lucruri. Este anormal când din cauza bulversării în rândul instituţiilor publice în ceea ce priveşte competenţa, Curtea Constituţională să se pronunţe ca instanţă civilă", a spus judecătoarea.

Dosare multe şi telefoane ascultate

Preşedinta AMR a adus în discuţie şi volumul mare de dosare pe care le are în lucru fiecare judecător în parte. 200 la număr. Judecătoarea nu a uitat nici de presiunea exercitată asupta magistraţilor.

"Nu poţi să faci justiţie aşa cum trebuie dacăai atât demulte dosare de lucrat pe cap de judecător. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se iese din şedinţă după miezul nopţii. Totul mer

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite