Modernizarea Pieţei Unirii este amânată din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constructorul care execută lucrarea, S.C. „Unicom", a cerut încă o „păsuire" de 150 de zile pentru a finaliza proiectul. Stadiul reabilitării ansamblului arhitectural din centrul civic al oraşului a ajuns la aproape 50%, până în prezent fiind decontate lucrări de 3,4 milioane de lei.

Hotărât lucru în ce priveşte soarta reabilitării centrului civic al municipiului. Termenul de 31 mai, stabilit pentru inaugurarea Pieţei Unirii, nu va putea fi respectat nici de data aceasta, chiar dacă în ultima perioadă ritmul lucrărilor a fost ceva mai accelerat.

Unicom Galaţi, firma care a câştigat lucrările de modernizare a Pieţii Unirii din Focşani, a depus o nouă adresă la Ministerul Dezvoltării prin care solicită prelungirea cu încă 153 de zile a duratei pentru finalizarea construcţiei.

Prin urmare, conform dorinţei constructorului, tăierea panglicii se va face la 31 octombrie, adică exact cu doi ani mai târziu decât a fost iniţial prevăzut în contract. Asta cu condiţia ca Ministerul Dezvoltării să acepte târgul propus.

„Ştim că există la minister o adresă din partea constructorului, dar nu ne-a parvenit deocamdată niciun răspuns. Ce ştim sigur este că data de 31 mai pentru finalizarea lucrării nu mai este posibilă", ne-a declarat Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani.

Edilii focşăneni şi-ar fi dorit ca la începutul lunii iulie, când sunt Zilele Municipiului, să-i poată invita pe focşăneni la sărbătoare în Piaţa Unirii. Acum speră ca măcar de Festivalul Viei şi Vinului să se producă minunea.

Gata pe jumătate

Potrivit autorităţilor locale, stadiul lucrărilor este abia la jumătate, însă muncile cele mai grele s-au efectuat deja. Prin Ministerul Dezvoltării s-au decontat până în prezent lucrări de 3,4 milioane de euro, costul total al proiectului fiind de 7,9 milioane de euro, fără TVA.

„Este curată nesimţire cum îşi bat joc oamenii ăştia de bani. Sunt sigur că nici în octombrie nu va fi gata. O păstrează până la anul, când vor fi alegeri", susţine Mugur Ştefaniu, din Focşani.

Proiect demarat în urmă cu trei ani

Început în luna mai 2008, proiectul de recalificare urbană perimetrul istoric Piaţa Unirii şi Grădina Publică trebuia finalizat în luna noiembrie 2009.

Cum nu s-a întâmplat acest lucru, proiectul a mai suportat încă trei amânări, respectiv 30 iunie 2010, 31 decembrie 2010 şi 31 mai 2011. Urmează a cincea amânare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite