Ministrul Sănătăţii spune că situaţia fiecărui spital propus spre reorganizare va fi analizată încă o dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta a declarat că nu este exclusă posibilitatea unor modificări, însă procesul de restructurare a unităţilor medicale va continua. În Vrancea, sunt vizate de restructurare patru spitale

"Am primit foarte multe observaţii, memorii, dacă vreţi şi foarte multe delegaţii de primari, prefecţi, preşedinţi de consilii judeţene şi aşa mai departe, i-am primit şi au depus memoriile. Vom mai face o analiză, în mod cert, cu privire la fiecare judeţ şi cu privire la situaţia fiecărui spital, dar procesul în mod cert merge înainte şi el trebuie făcut. Acolo unde nu ai linii de gardă sau ai o singură linie de gardă din punctul nostru de vedere este o problemă de tratament", a spus ministrul Sănătăţii Cseke Atilla.

În Vrancea, două spitale au fost propuse pentru reprofilare, respective Spitalul din Mărăşeşti şi Spitalul din Odobeşti, acestea urmând să se transforme în cămine de bătrâni, iar spitalele de la Vidra şi Dumbrăveni urmează să devină secţii exterioare ale Spitalului de Urgenţă "Sf Pantelimon" din Focşani.

Printre edilii care i-au scris ministrului Sănătăţii pe această temă se află şi Constantin Vlase, primarul oraşului Mărăşeşti, acesta amintind că spitalul din localitate deserveşte circa 20.000 de persoane.

„Având în vedere numărul mare al pacienţilor aflaţi în evidenţa Spitalului din Mărăşeşti, complexitatea cazuisticii, cât şi distanţa considerabilă pe care ar trebui să o parcurgă bolnavii pentru efectuarea unui control de specialitate, fără a mai lua în calcul costurile şi timpul pierdut al suferindului impun păstrarea acestei unităţi spitaliceşti în forma actuală", se arată în scrisoarea deschisă trimisă ministrului Sănătăţii de către primarul Constantin Vlase.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite