Militarii vrânceni, gata pentru o nouă misiune în Afganistan FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii vrânceni pleacă în misiune
Militarii vrânceni pleacă în misiune

Ceremonia de plecare a echipei de consiliere din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza" a avut loc astăzi, pe platoul unităţii, în prezenţa şefului Statului Major General, gen. Lt. dr. Ştefan Dănilă.

Echipa de consiliere militară, formată din ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Brigăzii 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza" Focşani va intra în teatrul de operaţii din Afganistan, pentru o perioadă de şase luni, în perioada octombrie 2012-aprilie 2013, la misiunea de constituire şi operaţionalizare a armatei naţionale a Afganistanului.

image

Militarii vor executa operaţii sub comandă NATO, în provincia Zabul, pentru sprijinirea Guvernului Republicii Islamice Afganistan în procesul de menţinere a securităţii, stabilităţii şi pentru susţinerea efortului de reconstrucţie a acestei ţări.

În cadrul ceremonialului militar de astăzi, şeful Statului Major General, gen.lt. dr. Ştefan Dănilă a precizat că ţara noastră va lua parte şi la noua misiune NATO din Afganistan, de după 2014, misiune care va consta în instruirea, consilierea şi sprijinirea Forţelor Naţionale de Securitate Afgane.

image

Prin declaraţia sa, şeful Statului Major General a ţinut să corecteze discursul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care prin vocea vicepreşedintelui Dragoş Bîrlădeanu a spus că România îşi va retrage trupele din Afganistan începând cu 2013.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite