Mii de vrânceni, prezenţi la manifestările dedicate Unirii Principatelor. Oprişan şi Hornea, huiduiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piaţa Unirii din municipiul Focşani s-au adunat aproximativ 5.000 de vrânceni, veniţi din întreg judeţul pentru a sărbători împlinirea a 153 de ani de la Unirea Principatelor. La marele eveniment au ajuns Ecaterina Andronescu,  dar şi Victor Ponta, care va susţine şi o conferinţă de presă la Consiliul Judeţean, Varujan Vosganian şi Victor Hrebenciuc.

UPDATE ora 17.00 Atmosfera de spectacol din Piaţa Unirii a fost umbrită de momentul în care autorităţile locale au urcat pe scenă. Discursurile susţinute de preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, dar şi de prefectul Sorin Hornea nu au fost delco bine primite de către susţinătorii celor două grupări politice piaţă, USD pe o parte şi PDL, de cealaltă parte, care au început să huiduiască.

image

CLICK aici pentru imagini

Printre participanţi se numără şi sute de liceeni, îmbrăcaţi în robe, iar cei mai mulţi dintre vrânceni poartă la gât fulare tricolore şi flutură steaguri.

Pentru prima dată în cei şapte ani de când este preşedintele României, Traian Băsescu a lipsit astăzi de la manifestări consacrate Unirii Principatelor.

image

CLICK aici pentru imagini

Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de artiştii Laura Lavric, Nicolae Furdui Iancu, Gelu Voicu şi Ansamblul Folcloric Profesionist "Ţara Vrancei", care i-au antrenat la joc pe elevii aflaţi în primele rânduri. Din momentul apariţiei reprezentanţilor administraţiei locale şi politicienilor, lucrurile au căpătat o altă turnură, în timpul discursurilor prefectului Sorin Hornea şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, dezlănţuindu-se corul de huiduieli.

Trebuie spus că atât USL, cât şi PDL au avut sute de oameni infiltraţi în Piaţa Unirii, care prin modul lor de manifestare au dovedit că nu au niciun respect faţă de istorie şi faţă de focşănenii care au venit din convingere să serbeze această zi.

De altfel, mulţi cetăţeni de bună credinţă au plecat dezamăgiţi că încă o dată politicienii şi-au făcut numărul în modul cel mai murdar.

La final, oamenii s-au prins în Hora Unirii, iar la lăsarea întunericului militarii din Garnizoana Focşani s-au retras cu torţe către unitate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite