Mii de vrânceni, pasibili de executare silită pentru neplata CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vrancea
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vrancea

Codaşi la plata contribuţiilor la Sănătate. Nu mai puţin de 4.200 de vrânceni au primit în preajma sărbătorilor de iarnă o somaţie de executare silită pentru neplata asigurărilor medicale, pe post de „cadou" de la Moş Crăciun.

Peste 800 din acestea sunt numai din acest an. Somaţiile au fost emise persoanelor fizice autorizate, asociaţiilor familiale, patronilor şi persoanelor nesalariate care nu şi-au achitat contribuţia la sistemul sanitar. Conform legii, aceştia trebuie să plătească 6,5 % din totalul veniturilor pe care le-au declarat la stat.

Potrivit informaţiilor furnizate de biroul de presă al Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Vrancea, există debitori care au de dat unităţii şi 30.000 de lei.


Popriri şi sechestru, următorii paşi

„Există un debitor care are de dat 28.147 de lei din venituri obţinute din activităţi independente. Colectarea contribuţiei se face de către casele de asigurări de sănătate potrivit normelor legale în vigoare: Legea privind reforma în domeniul sănătăţii cu modificările şi completările ulterioare şi Codul Fiscal. Toate sunt aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate", ne-a declarat Iustina Micu, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea.

Cei care nu îşi vor achita debitele către Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate riscă să se trezească cu popriri pe conturi sau chiar cu sechestru pe propriile locuinţe. Cei mai mulţi dintre cei somaţi motivează că nu au ştiut că sunt obligaţi de lege să achite contribuţia la sistemul sanitar şi pentru activităţile întreprinse în cadrul PFA-urilor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite