Mii de focşăneni lăsaţi în frig de vecinii datornici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii vor închide robinetul la căldură
Muncitorii vor închide robinetul la căldură

Şefii societăţii Enet vor sista căldura la asociaţiile de proprietari cu restanţe de peste 6.000 de lei

Conducerea Enet le-a pus gând rău marilor datornici din Focşani care, deşi au luat la cunoştinţă faptul că furnizarea gazului depinde de plata facturilor către GDF Suez, întârzie să-şi achite restanţele. Cel mai probabil de mâine, asociaţiile de proprietari cu datorii mai mari de 6.000 de lei vor rămâne fără căldură în apartamente.


De pe urma rău platnicilor vor avea de suferit şi cei care sunt cu plăţile la zi. „Este vorba despre vreo 100 de asociaţii, care au fost avertizate că se va ajunge în această situaţie dacă nu îşi plătesc măcar o parte din restanţe“, precizează Valter Popescu, directorul Enet. Sumele foarte mici pe care administratorii au reuşit să le strângă de la proprietarii restanţieri nu au acoperit nici măcar cei 500.000 de lei reprezentând prima tranşă pe care societatea de termoficare se angajase să o plătească furnizorului de gaz. Enet a reuşit să achite doar 300.000 de lei, iar restul de bani va veni şi de această dată de la Consiliul Local. În şedinţa ordinară de mâine se va avea în vedere majorarea capitalului social al Enet cu 700.000 de lei. 


Unii datornici, plecaţi în străinătate


Violeta Balica, şefa Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Focşani, susţine că debranşarea datornicilor este inevitabilă, mai ales că de câţiva ani încoace se recurge la această procedură în mod constant. „Acolo unde nu se plăteşte trebuie întrerupt agentul termic. Mulţi dintre datornici sunt plecaţi în străinătate şi apartamentele sunt goale, alţii pur şi simplu nu au veniturile necesare pentru a plăti, însă sunt şi rău-platnici“, declară Violeta Balica. Datoriile focşănenilor către Enet sunt de 7 milioane de lei.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite