Mihai Copaci, şeful CJAS: „Este mai bine să fii sănătos decât bolnav cronic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Copaci, şeful CJAS Vrancea
Mihai Copaci, şeful CJAS Vrancea

Afirmaţia îi aparţine directorului Casei Judeţene pentru Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci şi a stârnit zâmbete, dar şi rumoare astăzi în şedinţa Colegiului Prefectural Vrancea.

Mihai Copaci, directorul CJAS Vrancea, a făcut această afirmaţie în contextul în care prezenta cheltuielile făcute de instituţia pe care o conduce pe parcursul anului 2011, recunoscând că sunt probleme de finanţare.

  • În anul 2011 a crescut consumul de medicamente cu 13 %. „Sunt persoane care se întreabă de ce contribuie la sistemul de sănătate dacă atunci când au o problemă nu beneficiază de medicamentele de care au nevoie. Este mai bine să fii sănătos decât bolnav cronic, pentru că tratamentul pentru boli precum oncologie, hepatită este foarte scump", a declarat Mihai Copaci.

Şeful Casei de asigurări a mai spus că Vrancea încasează anual la sistemul de sănătate 91 de milioane de lei, dar cheltuielile pentru sănătate sunt de 163 de milioane de lei, acest lucru arătând clar performanţele slabe ale economiei vrâncene.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite