Mihaela Dănilă este o pictoriţă dedicată copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este profesoară voluntară la Cercul de Pictură din cadrul Centrului de Limbi Străine şi îi iniţiază pe cei mici în universul culorilor.

Profil NĂSCUTĂ. 2 septembrie 1979, Focşani
STUDII. Facultatea de Arte Vizuale „George Enescu", Iaşi
OCUPAŢIE. Profesoră
FAMILIE. Necăsătorită

Pe când avea doar 11 ani, Mihaela Dănilă a descoperit tainele picturii. La vremea aceea s-a înscris la Cercul de Pictură din cadrul Palatului Copiilor, unde a dat naştere primelor sale picturi.

„Pictorii Zaiţ au fost cei care m-au învăţat să ţin pensula în mână, să lucrez pe şevalet şi să amestec culorile într-o formă inedită. Îmi plăcea foarte mult să pictez icoane şi peisaje", spune Mihaela.

Din ce în ce mai pasionată de tot ceea ce înseamnă arta de a picta, Mihaela a urmat cursurile Liceului de Arte Plastice „Gheorghe Tattarescu". Aici, a organizat împreună cu ceilalţi colegi expoziţii de grup care s-au bucurat de un real succes.

A început să picteze tablouri pe diverse teme, însă doar pentru a le face cadou prietenilor şi rudelor. La facultatea de Arte Vizuale „George Enescu", Mihaela Dănilă a realizat primele lucrări pe care a reuşit să le vândă unei firme din America.

„În timpul facultăţii am pictat în jur de cincizeci de tablouri care au ajuns peste hotare, pe tărâmul americanilor. Am făcut tablouri mai mult sau mai puţin complexe, de la naturi statice sau peisaje, până la portrete şi nuduri", spune cu bucurie tânăra.
De asemenea, una dintre icoanele pictate de Mihaela se află la Mausoleul Eroilor din Focşani, iar alte zeci de lucrări sunt expuse la Ministerul Învăţământului.

Îi învaţă pe copii să picteze

Acum, Mihaela Dănilă este profesoară de educaţie plastică la trei şcoli din oraş şi în acelaşi timp voluntară la Cercul de Pictură din cadrul Centrului de Limbi Străine.

„Îmi place foarte mult să lucrez cu copiii dornici să facă ceva frumos. Vreau să-i învăţ şi pe cei mici ce înseamnă culoarea şi modalităţile de exprimare prin culoare. Acum, tot timpul meu este dedicat copiilor de la Cercul de Pictură şi elevilor mei. Sunt bucuroasă când îi văd că pictează din plăcere şi că mulţi dintre ei reuşesc să facă adevărate opere de artă", spune Mihaela.

Deşi îşi doreşte cu tărie, Mihaela nu a reuşit până acum să organizeze o expoziţie de pictură.

„Vreau ca iubitorii de artă să vină şi să-mi admire picturile. Din păcate nu am reuşit să pun bazele unui vernisaj, deoarece nu dispun de resursele financiare necesare", spune cu tristeţe Mihaela.

Este însă fericită că a reuşit să expună picturile elevilor săi pe pereţii Centrului de Limbi Srăine. „Copiii care vin la Cercul de Pictură sunt foarte dedicaţi şi pun suflet în fiecare lucrare. Toate picturile lor sunt expuse la centru", declară Mihaela.

Întrebări şi răspunsuri

1. Ai de gând ca în viitorul apropiat să organizezi o expoziţie?
Acesta este visul meu şi sper să-l realizez cât de curând posibil. Mai greu este începutul, însă sunt sigură că voi reuşi. Vreau ca iubitorii de artă să poată admira şi lucrările pictate de mine.

2. Ce proiecte de viitor ai?
Îmi doresc foarte mult să pun bazele unui atelier de pictură unde să poată veni toţi cei pasionaţi de culoare, de pictură. Chiar dacă nu dispun de resursele financiare necesare, voi încerca să găsesc soluţii. Locaţia este principala problemă. Dar nu se ştie niciodată de unde apare o şansă.

Ce-i place
Îmi place foarte mult fotografia. De curând am început să descopăr şi tainele acestei arte. Îmi place să ascult muzică şi să citesc, deşi în ultima vreme nu mai prea am timp, însă mă străduiesc. Îmi place să pescuiesc şi ador animalele.

Ce nu-i place
Nu-mi place situaţia actuală din învăţământ şi faptul că se pune prea mult accent pe note. Nu-mi place că cei mici nu sunt îndrumaţi aşa cum trebuie şi, din păcate, se pierd din ce în ce mai multe valori. Urăsc minciuna, făţărnicia şi lipsa de respect.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite