Focşani: Micile agenţii imobiliare sunt cu un picior în groapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Micile agenţii imobiliare sunt cu un picior în groapă
Focşani: Micile agenţii imobiliare sunt cu un picior în groapă

Criza financiară a paralizat piaţa imobiliară, agenţiile mici supravieţuind de pe o zi pe alta

Citeşte şi:

  • Circa 75% din agenţiile imobiliare au dat faliment

Cele 15 firme mici de tranzacţii imobiliare din Focşani au la această oră trei opţiuni. Să-şi suspende temporar activitatea, să anunţe falimentul sau să-şi caute un partener mai puternic.

 
Dan Verbiţă, administratorul unei agenţii imobiliare din Focşani, se încăpăţânează să rămână pe piaţă, chiar dacă afacerile îi merg din ce în ce mai prost.

 „Tranzacţiile au scăzut dramatic în acest an de când a apărut criza financiară. Dacă în oraşele mari au scăzut vânzările cu peste 50 la sută, în localităţi ca Focşaniul, afacerile au scăzut cu peste 70 la sută. Au fost luni în care nu ne-a intrat pe uşa firmei niciun client. Vin la birou doar ca să mă informez şi să fiu la curent cu tot ce mişcă pe piaţa imobiliară. A trebuit să umblăm la contul firmei pentru a ne achita toate datoriile către stat, asta pentru că facturile nu te lasă”, a spus Dan Verbiţă.

 
Acesta a mai precizat că în ciuda preţurilor scăzute la apartamente şi garsoniere lumea nu se mai înghesuie să cumpere pentru că nu mai sunt bani pe piaţă: „Dacă anul trecut abia puteai lua un apartament  cu două camere în centrul oraşului cu 50.000 de euro, acum sunt multe cu 35.000 de euro sau 40.000 de euro, dar nu mai sunt cumpărători”. 

Nici apartamentele noi nu se mai vând

  
Daniela Gheorghiţă, agent de consultări la o firmă imobiliară, spune că este criză şi la imobilele abia construite:

„Au mai mers cele care au fost cu precontract din 2007 sau 2008. Acum au fost destul de mulţi care au renunţat şi a trebuit să căutăm alţi clienţi care să preia contractul. Au scăzut tranzacţiile foarte mult”, conchide agentul. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite