EXCLUSIV Micii fotbalişti focşăneni au asistat pe teren la antrenamentele Stelei pentru derby-ul cu Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri seara, timp de patru ore, copiii de la Clubul Prosport Focşani au stat în preajma celei mai titrate echipe de fotbal din România.

Pentru micii fotbalişti de la grupele de copii ai clubului Prosport 2009 Focşani, seara de vineri, 16 aprilie, a fost una de neuitat.

Aceştia au participat la antrenamentul celei mai galonate echipe de fotbal din România, Steaua Bucureşti, singura care are în palmares câştigarea celui mai important trofeu european, Cupa Campionilor.

Ei au răspuns astfel invitaţiei antrenorului Stelei, Mihai Stoichiţă, care vrea să dezvolte o colaborare pe termen lung cu clubul focşănean, ce se va concretiza prin organizarea de meciuri amicale între grupele de copii de la cele două cluburi.

În afară de întâlnirea cu idolii lor, copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani au vizitat muzeul clubului, au văzut stadionul unde s-au obţinut marile performanţe şi au intrat în vestiarele prin care au trecut Hagi, Piţurcă, Lăcătuş sau Iordănescu.

Nu s-au trezit încă din vis

„Şi acum cred că visez. Mi-au dat lacrimile când am ajuns lângă idolii mei iar după această întâlnire am ajuns să-mi doresc să îmbrac într-o zi tricoul Stelei", ne-a spus juniorul Bogdan Borş, în vârstă de 12 ani.

„Am 31 de autografe şi am reuşit să fac poze cu toată echipa Steaua. Cu Fraţii Karamian, Emegara, Kapetanos, Zapada, Tănase, Tătăruşanu, toţi de la Steaua, am făcut ce-am vrut din ei şi le mulţumim pentru primire. Nu credeam ca la cei nouă ani ai mei să stau atât de aproape de cei mai buni jucători", ne-a spus şi Rareş Dobrescu.

La finalul antrenamentului, tehnicianul Mihai Stoichiţă li s-a adresat micuţilor fotbalişti.

„Tot timpul am fost alături de copii, pentru că voi reprezentaţi viitorul fotbalului. Mă bucur că şi la Focşani sunt cluburi care investesc în fotbalul juvenil, iar elevii mei s-au simţit bine astăzi cu voi. Sper într-o colaborare fructuoasă", le-a spus antrenorul Stelei.

Urmează Dinamo, Rapid şi Echipa Naţională

Vrancea se află de mulţi ani în afara fotbalului profesionist, astfel că evenimentul de vineri seară este cu atât mai important pentru viitorii fotbalişti pentru că şi-au putut forma o imagine asupra ceea ce înseamnă performanţa sportivă. „Pentru ca aceşti copii să ajungă în fotbalul mare nu e nevoie numai de antrenamente şi de talent, ci trebuie să le oferi şi modele", ne-a declarat Camil Laur, antrenorul grupelor de copii de la Prosport.

Acesta i-a contactat deja şi pe oficialii de la Dinamo, Rapid şi FC Vaslui. Până în vară va fi perfectată şi o întâlnire cu selecţionerul Răzvan Lucescu şi echipa naţională.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite