Meniu catering pentru prichindeii din grădiniţele focșănene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilnic, părinţii trebuie să scoată din buzunare 10 lei, bani în care sunt incluse două mese principale şi o gustare. Din cauza lipsei de spaţiu necesar amenajării unei cantine proprii, din ce în ce mai multe grădiniţe din municipiul Focşani apelează la serviciile firmelor de catering din oraş.

Considerată a fi extrem de gustoasă şi în acelaşi timp ieftină, mâncarea livrată de firmele de catering ajunge nu doar pe mesele focşănenilor ocupaţi sau în birourile angajaţilor, ci şi în grădiniţe.


Din ce în ce mai multe unităţi de învăţământ din municipiu au apelat la astfel de servicii, fie din cauza faptului că nu aveau personal suficient pentru a pregăti bucatele prichindeilor, fie că nu dispuneau de o bucătărie proprie.


„Din cauza lipsei unei cantine proprii, am fost nevoiţi să apelăm la serviciile unei firme de catering. Copiii primesc un meniu echilibrat, format din două mese principale şi o gustare, iar toată mâncarea este gătită după normele legale. De asemenea, avem un cadru medical permanent care avizează şi controlează meniul", declară Adrieana Soare, directorul Grădiniţei Nr. 23 din municipiu.


Părinţii, mulţumiţi
În schimbul meniului catering, părinţiii trebuie să plătească zilnic suma de 10 lei, însă au siguranţa că prichindeii lor consumă doar alimente cu un conţinut scăzut de grăsimi şi zahăr, însă bogate în vitamine şi nutrienţi.


„Mâncarea este proaspătă şi în primul rând sănătoasă, iar copilul vine acasă mulţumit. Este foarte bine că ni se cere şi nouă părerea când vine vorba de stabilirea meniului şi chiar ne întâlnim periodic cu reprezentanţii firmei de catering", spune Anuţa Pasere, mama unuia dintre preşcolarii de la Grădiniţa Nr. 23.


De altfel, firmele de catering care au contracte cu grădiniţe sunt verificate periodic de către inspectorii DSP.
„În urma controalelor, s-a putut constata că toate aceste firme s-au aliniat legislaţiei în vigoare. Mai degrabă au fost depistate probleme la grădiniţele cu bucătărie proprie", declară Cătălin Graur, şef DSP Vrancea.


Criză de îngrijitoare în grădiniţe

Deşi cele mai multe grădiniţe din Focşani sunt dotate la ultimele standarde, iar micuţii beneficiază de cele mai bune condiţii, lipsa de personal îşi pune serios amprenta asupra activităţii acestora. Aşa se face că la unele unităţi din oraş, cinci sau şase îngrijitoare se ocupă chiar şi de câte 300 de copii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite