Medicii de familie îl dau pe preşedintele Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale sunt nemulţumite de noul contract cadru propus. Aceştia acuză conducerea CNAS şi de lipsa unor fonduri din bugetul instituţiei.

Medicii de familie din Vrancea au anunţat printr-o conferinţă de presă prin intermediul liderului Patronatului Medicilor, dr. Grigore Hanţă că îl vor da în judecată pe preşedintele Casei Naţionale pentru Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă întrucât nu sunt mulţumiţi de noul contract cadru stabilit de acesta.

Potrivit acestora, pacienţii vor avea dreptul la consultaţii medicale doar o dată la trei luni de zile, pot fi consultaţi doar 20 de pacienţi pe zi şi pot fi acordate doar patru reteţe compensate sau gratuite pe an de pacient.

„Facem demersuri privind acţionarea în instanţă a preşedintelui Casei Naţionale. Atacăm în instanţă şi contractul cadru care are norme şi prevederi aberante", a declarat preşedintele Patronatului Medicilor din Vrancea, dr. Grigore Hanţă.

Medicii mai spun că au indicii că din bugetul CNAS pe 2010 lipsesc câteva zeci de milioane de lei şi că se vor adresa Curţii de Conturi pentru a face verificări.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite