Medicii de familie de la ţară sunt în război cu primăriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna viitoare, la reluarea cursurilor, medicii de familie ar trebui să facă triajul epidemiologic pentru mai mult de 1.000 de elevi.Acest lucru nu se va întâmpla în satele şi comunele din Vrancea dacă reprezentanţii primăriilor nu vor rezerva bani ca să îi plătească pe medicii de familie pentru activitatea din şcoli.

În cele peste 400 de şcoli din mediul rural nu există niciun medic şcolar, şi, potrivit legii, primăriile sunt obligate să acorde o sumă pentru aceste cabinete.

Până acum, niciuna dintre primării nu a făcut acest pas, iar medicii de familie nu mai vor să muncească până nu se votr găsi soluţiile pentru plata acestor servicii medicale.


"Fiecare medic de familie are dreptul să refuze. Am cerut încheierea de contracte individuale cu primăriile pentru plata acestor servicii.

Fondurile nu au fost prinse în bugete pe motiv că nu sunt bani. Noi prestăm o activitate privată şi plătim la timp toate taxele şi impozitele la stat.

Nu este normal ce se întâmplă. Primarii dau din umeri şi spun că nu au bani şi trag de medicii de familie pentru a le face le pe toate", ne-a spus Grigore Hanţă, presedintele Patronatului Medicilor de Familie din Vrancea.


Primarii îi ameninţă pe medicii de familie
Corneliu Cristian, primarul din Moviliţa, a recunoscut că la nivelul comunei sale sunt probleme mari.


"Medicul de familie nu şi-a plătit taxa pe clădirea concesionată timp de doi ani şi i-a fost reziliat contractual. Nu avem trecut în buget bani pentru medicul şcolar.

Medicul de familie are înscrise pe lista sa toate familiile, aşa că nu văd de ce ar fi probleme. Nu primarul singur decide bugetele", s-a scuzat edilul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite