Medicii, între spital şi clinica privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultaţiile acordate la cabinete sau clinici private sunt o sursă suplimentară de venit pentru medici. Nemulţumiţi de proasta organizare din sistemul medical de stat, unii medici vrânceni au luat decizia de a lucra doar în mediul privat, unde condiţiile sunt la cele mai înalte standarde.

Salariile mici din sistemul sanitar de stat, dar şi dotările care lasă de dorit i-a determinat pe o parte din medicii vrânceni să se orienteze şi către mediul privat, prin deschiderea propriilor cabinete sau colaborarea cu centre medicale de renume.

Astfel, îşi rotunjesc substanţial veniturile şi, totodată, oferă consultaţii folosindu-se de aparatură performantă. De pildă medicul pneumolog Iuliana Ţopană, cu state vechi în cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Pantelimon", s-a afiliat de curând unei clinici private din municipiu.

Deşi nu puţini sunt medicii care aleg să lucreze pe două „fronturi", sunt şi unii specialişti care au luat decizia de a renunţa la sistemul sanitar stat, nemulţumiţi în primul rând de haosul general care a pus stăpânire pe unităţile spitaliceşti.

Este cazul medicului radiolog Constantin Buză care de aproximativ zece ani lucrează doar în mediul privat.

Află mai multe amănunte în ediţia de Moldova a cotidianului "Adevărul" de astăzi.

Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite