Medicii de familie vrânceni sfidează criza: venituri de până la 200.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda crizei financiare profunde din anul 2010, medicii de familie din Vrancea se pare că nu au dus-o chiar aşa de rău anul trecut precum s-a lăsat impresia. Potrivit datelor solicitate de la Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) Vrancea, marea parte a medicilor de familie care au înscrişi pe liste mai mult de 2.000 de pacienţi au raportat venituri de peste 100.000 de lei/cabinet în anul 2010.

Pe primul loc la acest capitol se află un medic care a adunat în toate cele 12 luni ale anului trecut nu mai puţin de 198.041 de lei.

„Medicul de familie care a avut cele mai mari venituri a raportat 11.373 de servicii medicale prestate, acesta având pe listă 2.655 de pacienţi", ne-a declarat Iustina Micu, purtătorul de cuvânt al CJAS Vrancea.


Un calcul simplu indică faptul că media lunară a veniturilor obţinute de acesta a fost de 16.500 de lei, respectiv 750 de lei/zi, în condiţiile în care media pacienţilor consultaţi zilnic s-a ridicat la 43.

Faţă de acest exemplu, la polul opus se găseşte un medic care în anul 2010 a avut venituri de 50.276 de lei, acesta acordând consultaţii doar la 5.288 de pacienţi, pe lista sa figurând ca înscrise 946 de persoane.

De menţionat că nu toţi banii câştigaţi ca urmare a prestaţiilor medicale intră în buzunarele doctorilor.

Ei trebuie să asigure salariile asistentelor medicale şi să plătească impozitele aferente, să achite facturile de utilităţi şi consumabilele de la cabinet. Medicii susţin că în perioada următoare veniturile lor vor scădea ca urmare a limitării la 25 a numărului de pacienţi care vor fi consultaţi zilnic.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite