Măturică şi săculeţ pentru plimbarea căţelului prin Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au votat la ultima şedinţă ordinară un nou proiect în ce priveşte regulile de purtare a animalelor de companie pe spaţiul public. Patrupedele trebuie plimbate în lesă iar câinii care fac parte din rase periculoase, stabilite prin Legea 55/2002, trebuie să poarte botniţă.

Toţi proprietarii de animale trebuie să aibă la ei, la fiecare plimbare, carnetul de sănătate al animalului, avizat de medicul veterinar, un săculeţ dar şi o măturică.

De asemenea, patrupedele nu au voie în mijloacele de transport în comun, dar nici pe alte spaţii publice din oraş, ce vor fi stabilite ulterior.


„Vom monta nişte plăcuţe pe care va fi specificat clar că animalele nu au voie acolo. Toţi proprietarii de animale trebuie să aibă la ei măturica şi punguţa din PVC. Punga se va închide etanş şi se va arunca la europubelă", a spus ieri primarul Decebal Bacinschi.

Amenzi între 500 şi 2.500 lei

Amenzile prevăzute în proiectul de hotărâre pentru nerespectarea regulilor de purtare a animalelor de companie nu sunt deloc mici.

Acestea variază de la 500 la 2.500 de lei în funcţie de calitatea deţinătorului, persoană fizică sau juridică.

„Este o măsură binevenită dar acesta este „vârful cozii". Sunt multe alte lucruri care trebuie făcute aici cum ar fi străzile. Cine stă să poarte pentru căţel pungă după el acum? Da' găseşti excremente de la oameni pe stradă şi pe trotuar, darămite de câine?", ne-a spus Mihaela Râmceanu, posesoare a unui pechinez.

Aleşii locali au limitat foarte clar şi condiţiile de creştere pentru cai, vaci, porci, oi sau păsări. De exemplu, pentru un cal este nevoie de spaţiu între 1,70 şi 4,50 metri iar pentru o păsări, 15 capete pe mp.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite