Măsuri stimulatoriii pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Absolvenţii pot beneficia de avantaje
Absolvenţii pot beneficia de avantaje

Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj, absolventii trebuie sa faca dovada cã în termen de 60 de zile de la data absolvirii s-au înregistrat la Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Forţei de Muncã Vrancea în vederea medierii pentru încadrare în muncã.

Conform Legii 76/2002 sunt absolvenţi ai instituţiilor de învãţãmânt, în varsta de minimum 16 ani, persoanele care într-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit sa se încadreze în munca potrivit pregãtirii profesionale.

Documentele cu care trebuie sa se prezinte absolventii la ALOFM Focsani sau la punctele teritoriale de lucru Adjud, Panciu si Vidra pentru inregistrare sunt cartea de identitate, adeverinta de la medicul de familie cu inscrisul „apt de munca", copie dupa diploma de studii sau adeverinta de absolvire.

Absolventii institutiilor de invatamant vor fi luati in evidenta AJOFM Vrancea ca persoane aflate in cautarea unui loc de munca. In cazul in care nu se identifica nici un loc de munca conform pregatirii profesionale a absolventului, acesta beneficiaza de o suma fixa in cuantum de 250 lei (50% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare), timp de 6 luni.

Absolventii institutiilor de invatamant pot participa la cursurile de formare profesionala organizate de AJOFM Vrancea, fapt ce poate contribui la cresterea sanselor de incadrare pe piata muncii.

Amintim de asemenea faptul ca in data de 28 septembrie 2012 va avea loc Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, eveniment dedicat in special acestei categorii, care permite contactul direct cu angajatori din diferite domenii de activitate.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite