Maşinile în garaj, bicicletele sunt la putere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile carburanţilor, traficul infernal şi încălzirea excesivă a vremii i-a determinat pe mulţi focşăneni să renunţe la maşini. Reprezentanţii magazinelor de biciclete au recunoscut că vânzările au crescut considerabil, în multe dintre cazuri cu peste 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Focşănenii reuşesc să facă economii însemnate la bugetul familiei pentru că îşi lasă maşinile în garaj sau în faţa blocului, ei declarându-se extrem de încântaţi de noile mijloace de deplasare.

"De la 14 ani merg pe bicicletă. Am şi maşină, dar pe criza asta nu mai merită să dai bani aiurea pe combustibil. Bicicleta este sfântă. După ce ai cumpărat-o nu mai investeşti ani buni în ea dacă ai grijă cum şi pe unde mergi. Bugetul familiei a crescut cu 300 de lei, suma pe care o cheltuiam lunar pentru plimbările cu maşina", îşi motivează alegerea focşăneanul Cosmin Popescu.

Şi Constantin Crihană spune că bicicleta este un mijlloc de deplasare extrem de ieftin în comparaţie cu maşina.
"Oriunde mă duc prin oraş, merg cu bicicleta. Am în spate o cutie în care îmi toate legumele sau fructele pe care mi le iau din magazine. Evit să mă mai enervez la semafor, în maşină, şi nu mai sunt stresat deloc. Pe lângă faptul că evit aglomeraţia din zonele centrale ale oraşului, bicicleta este şi un mijloc de a ne păstra sănătatea. Chiar dacă vecinii şi colegii de la serviciu s-au uitat mai urât la mine în primele zile, acum i-am convins pe mulţi să-şi schimbe părerea", se mândreşte focşăneanul.

Biciclete la preţuri de criză

Odată cu începerea sezonului cald, vânzările de biciclete au crescut considerabil, chiar şi cu peste 70% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Reprezentanţii magaznelor de profil cred că acest lucru se datorează şi crizei economice.

"Lumea nu mai are bani de maşini şi benzină şi, ca să nu meargă pe jos, îşi cumpără biciclete. Cei mai mulţi îşi iau biciclete la preţuri medii, cuprinse între 150 lei şi 350 lei. Cele mai performanete ajung şi la 1.000 de lei", ne-a spus reprezentantul unui magazine de biciclete din Focşani.

Scuterele, la preţuri avantajoase

Mopedele, dar în special scuterele, sunt şi ele la mare căutare. Preţurile sunt foarte avantajoase, iar tinerii se înghesuie să-şi cumpere un scuter de fiţă pentru a se plimba pe bulevardele din Focşani. Consumul de carburant este mult mai mic decât la o maşină, iar pentru scuterele de capacitate cilindrică mai mică nu este obligatoriu să ai permis de conducere.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite