Masa de Crăciun bagă în priză gospodinele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărioara Oniga a pregătit cu migală cârnaţii.
Mărioara Oniga a pregătit cu migală cârnaţii.

În privinţa bucatelor pe care le vor pune pe masa de Crăciun, focşănenii rămân la fel de conservatori, considerând că tot bucătăria tradiţională este cea după care trebuie să ne ghidăm în aceste zile. Fie mai avuţi, fie mai puţin înstăriţi, cu toţii suntem egali de sărbători în faţa tentaţiei de a avea o masă cât mai bogată.

Deja, în Ajunul Crăciunului, în fiecare casă se simte din plin agitaţia în rândul gospodinelor, care îşi etalează cu pricepere talentul cu care au fost înzestrate. Miresme de bucate alese răzbat şi din apartamentul familiei Oniga, din Focşani. Aici, gospodina familiei, Mărioara, dă zor să desăvârşească delicatesele pe care le va aşeza pe masă membrilor familiei sale.

„Anul acesta la masă îi aşteptăm pe copii, fata şi viitorul ginere, dar şi pe sora mea. Aşa că ne-am pregătit cu de toate. Am ciorbiţă de porc, sărmăluţe în frunză de varză, caltaboşi, friptură, cârnaţi, tochitură şi murături de toate felurile. În materie culinară, sunt preferatele noastre", ne enumeră Mărioara bucatele pe care le va servi musafirilor dragi, care vor fi stropite din abundenţă cu o ţuică bună de prună şi un vin de butuc de Găgeşti.

Delicatesele, după buget

Pentru ca masa să fie completă, gospodina nu a uitat nici de desert, cozonacii pufoşi, tortul de fructe şi „bombiţele" cu ciocolată urmând să întregească festinul culinar din ziua de Crăciun.

Mărioara Oniga ne-a dezvăluit că cheltuielile pentru masa de Crăciun au fost pe măsura posibilităţilor, ridicându-se pentru început la suma de 300 de lei. „O să vină şi Revelionul şi trebuie să economisim şi pentru ce vom pune atunci pe masă", îşi apără bugetul Mărioara Oniga.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite