Marile companii, ameninţate că vor fi debranşate de la curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrica vrea să taie curentul la liniile de îmbuteliere.
Electrica vrea să taie curentul la liniile de îmbuteliere.

Printre primele firme vizate se află Veritas Panciu şi balastiera de la Suraia. Pentru a face faţă situaţiei, consumatorii care riscă să rămână pe întuneric se mută la firmele ce fac concurenţă societăţii Electrica.

Potrivit listei întocmite de Electrica Focşani cu principalii datornici propuşi pentru debranşare, 15 dintre debitori sunt mari consumatori, atât din sfera instituţiilor publice cât şi din mediul privat.

În ceea ce priveşte societăţile de utilitate publică, Societatea de Drumuri şi Poduri şi compania de alimentare cu apă SGCL Panciu sunt fruntaşe în topul datorinicilor.

Acestea au restanţe de 40.000 respectiv 80.000 de lei, acumulate de mai bine de patru ani. „Am avut grafic de eşalonare dar nu ne-am putut ţine de el. Am mai dat bani dar nu cât trebuia", ne-a declarat directorul societăţii Drumuri şi Poduri, Viorel Oglan.

Producătorul de şampanie ameninţat cu debranşarea

Cunoscutul producător de vin şi şampanie, Veritas Panciu este şi el pe lista debranşaţilor. Cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro acesta are datorii de 12.000 de lei. Gigantul ar putea stopa linia de producţie întrucât este pe punctul de a rămâne fără curent electric.

Pentru a salva capitalul firmei, reprezentanţii Veritas Panciu sunt hotărâţi să treacă la un alt furnizor ce face concurenţă Electricii. „Eu nu am fost anunţat că sunt propus pentru debranşare dar din ianuarie oricum voi face contract cu altă firmă de curent electric care ia tot de la Hidroelectrica dar cu preţ aproape de dumping, cu 40 % mai ieftin decât la Electrica", ne-a declarat directorul Veritas Panciu, Adrian Toma.

Acesta nu este singurul caz de mare consumator ameninţat de Electrica cu debranşarea şi care vrea să ia curent de la concurenţă. „Aceste societăţi, conform graficului ar trebui să fie debranşate în două zile", ne-a spus Ionel Preda, directorul departamentului de Furnizare din cadrul Electrica Focşani.

Lista neagră este plină de firme mici

Potrivit statisticilor Electrica Focşani, criza a ridicat şi numărul întreprinderilor mici şi mijlocii propuse pentru debranşare cu 30 %.

Peste 130 de agenţi economici urmează să fie deconectaţi de la reţeaua de curent în următoarele zile. Aceştia au acumulat datorii de 400.000 de lei numai în acest an.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite