Marian Oprişan vrea ca Jose Manuel Durao Barroso să fie revoltat de decizia de boicotare a referendumului de către PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD
Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD

Vicepreşedintele PSD spune că prin boicotarea referendumului democrat-liberalii au hotărât să îi împiedice pe cetăţenii României să-şi exprime dreptul de a vota, instigând astfel la comiterea unei infracţiuni.

Decizia politică a PDL de a boicota Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României este condamnată de vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan.

Acesta spune că dincolo de aspectul nedemocratic, decizia de boicotare arată frica de popor din curtea susţinătorilor lui Traian Băsescu, dar şi predilecţia pentru încălcarea legii a PDL.

„Spun acest lucru deoarece, conform articolului 52, aliniat 1 din Legea nr. 3/2000 „împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi".

Faptul că, prin boicotarea referendumului democrat-liberalii au hotărât să îi împiedice pe cetăţenii României să-şi exprime dreptul de a vota, instigând astfel la comiterea unei infracţiuni, ar trebui sancţionat ferm de instituţiile Uniunii Europene, în special de Comisia Europeană care, până în prezent, s-a arătat foarte interesată de situaţia politică din România.

Sper ca Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso să fie la fel de revoltat de decizia de boicotare a referendumului, la fel cum sunt şi cetăţenii României care consideră că este inadmisibil ca cei care nu vor merge la vot, ca urmare a ordinelor PDL, să încerce invalidarea voinţei populare, exprimată prin votul celor care, aşa cum este normal şi democratic, vor merge la referendum", precizează Marian Oprişan.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite