Marian Oprişan la Bruxelles: „Regiunea viticolă Vrancea se opune liberalizării dreptului de plantare a viței de vie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Consiliului Județean Vrancea a susținut poziția comună a Asociaţiei Regiunilor Europene Viti-Vinicole (AREV) prin care se opune liberalizării dreptului de plantare a viței de vie, liberalizare dorită de către Comisia Europeană.

În discursul susținut în cadrul evenimentului AREV de la Bruxelles, Marian Oprișan a arătat că liberalizarea dreptului de plantare va reprezenta "falimentul viticulturii româneşti per ansamblu".

"Mesajul celor 100.000 de vrânceni care au ca principală ocupație prelucrarea strugurilor este unul de refuz total față de intențiile Comisiei Europene de a liberaliza dreptul de plantare! Iar acest refuz are o justificare! Ani de zile podgorenii din România au muncit cu seriozitate, cu dedicare și profesionalism pentru a putea concura, de la egal la egal, cu vinurile din Europa Occidentală. Au fost ani de zile în care podgorenii au investit enorm în utilaje performante de producție, dar și în ceea ce privește culturile de viță de vie care au fost întinerite și replantate cu soiuri nobile. Astăzi, în podgoriile din Vrancea se produc vinuri la fel de bune ca în oricare altă regiune viticolă din Europa. Prețul calității a fost plătit prin munca și profesionalismul celor care m-au mandatat să vorbesc astăzi, iar răsplata cea mai mare a lor este admirația pe care adevărații cunoscători și-o exprimă atunci când gustă un vin de Vrancea", a arătat Marian Oprișan în discursul său.

Președintele Consiliului Județean Vrancea a subliniat și faptul că viitorul viticulturii ţine astăzi de instrumentele care vor fi aplicate la nivelul Uniunii Europene până în 2020.

În finalul întâlnirii Asociaţiei Regiunilor Europene Viti-Vinicole (AREV) de la Bruxelles a fost adoptată Declarația Președinților Regiunilor Viticole din Europa privind drepturile de plantare "Teritoriile spun nu desființării viticulturii europene!", în care se arată că drepturile de plantare sunt un instrument care reglementează potenţialul de producţie.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite