Marian Oprişan îl apără pe Ponta de Băsescu în problema plagiatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan
Marian Oprişan

Acesta spune că preşedintele României doreşte să se răzbune pe cel care nu a făcut altceva decât să-i arate, printr-un demers democratic şi parlamentar, care este rolul său, consfinţit de Constituţia României.

Folosind citate din Vaclav Havel, „adevărul şi dragostea trebuie să învingă minciuna şi ura!", Marian Oprişan spune că „noua ordine" neconstituţională pe care a vrut să o impună preşedintele României este deranjată de declaraţia adoptată de Parlamentul României, conform căreia primul ministru Victor Ponta trebuie să reprezinte România la Consiliul European.

„Consider că explicaţiile pe care, însuşi premierul le-a dat în legătură cu lucrarea de doctorat, sunt suficiente pentru a demonta această nouă făcătură, fiindcă doar o făcătură poate fi numită acea acuzaţie de plagiat a celui care ţi-a scris prefaţa la lucrare, în termeni elogioşi. Făcătura se mai demonstrază şi prin faptul că acuzaţiile au fost lansate pe piaţă de o revistă care a găzduit un interviu amplu cu fostul ministru al educaţiei fără studii echivalate, dar şi prin faptul că unul dintre cei care vorbesc despre „plagiat" este Marius Andruh, numit membru în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare de către acelaşi Daniel Funeriu. Pură întâmplare? Nu! Doar o „făcătură" simplu de descifrat, prin care Preşedintele României doreşte să se răzbune pe cel care nu a făcut altceva decât să-i arate, printr-un demers democratic şi parlamentar, care este rolul său, consfinţit de Constituţia României", spune vicepreşedintele PSD, Marina Oprişan.

În finalul comunicatului, Marian Oprişan face şi un dezacord pe măsură.

"Făcând parte, la rândul meu, din categoria liderilor USL hărţuiţi de şapte ani, am speranţa şi convingerea că, într-un final fericit pentru români, adevărul şi dragostea va învinge minciuna şi ura".

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite