Marian Oprişan amână referendumul la Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean nu are probleme în a-şi convinge colegii să voteze amânarea referendumului.
Preşedintele Consiliului Judeţean nu are probleme în a-şi convinge colegii să voteze amânarea referendumului.

Eşecul referendumului de la Constanţa privind desfiinţarea actualelor limite administrative ale judeţului îl face pe preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan să bată în retragere. Acesta propune astăzi aleşilor judeţeni amânarea consultării populaţiei din Vrancea pe această temă.

Argumentul principal invocat de preşedintele Consiliului Judeţean în susţinerea acestei decizii este legat de costurile referendumului.

„Pentru a nu demara o acţiune cu implicaţii materiale, umane şi financiare fără a se dovedi urgenţa acesteia, propun amânarea organizării referendumului în vederea consultării cetăţenilor din judeţul Vrancea privind oportunitatea desfiinţării unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Vrancea, pentru anul 2012", precizează Marian Oprişan în expunerea de motive.

Cu alte cuvinte, suma de un milion de lei pe care Consiliul Judeţean a pus-o deoparte pentru această acţiune nu va mai fi folosită în anul 2011.

Nu este însă exclus ca o bună parte din bani să fie îndreptaţi spre organizarea unui spectacol în noaptea de Revelion, acţiune despre care nimeni nu vrea să vorbească, dar care este prevăzută în calendarul de manifestări al Consiliului Judeţean pe anul 2011.

Totodată, conducerea Consiliului Judeţean anunţă că a dat în judecată Guvernul pentru că nu a răspuns în 30 de zile unei solicitări pe Legea 544, privind accesul la informaţiile de interes public.

Mai exact, Guvernul trebuia să de-a un răspuns dacă are sau nu un proiect de lege privind regionalizarea.

„Nu ştiu ce răspuns trebuia să dea Guvernul, dar salut faptul că referendumul nu mai este o urgenţă Se dovedeşte încă o dată faptul că a fost un demers politic, în dispreţ faţă de banul public", ne-a declarat prefectul Sorin Hornea, reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite