FOCŞANI: Maria Răuţă, campioană naţională la gimnastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOCŞANI: Maria Răuţă, campioană naţională la gimnastică
FOCŞANI: Maria Răuţă, campioană naţională la gimnastică

Maria Răuţă a reuşit să se impună la individual compus în faţa unor sportive mult mai consacrate de la Oneşti, Deva, Bucureşti, Bacău, Buzău şi Ploieşti

Focşănenii au avut un motiv de bucurie încă din prima zi a Campionatului Naţional de gimnastică al junioarelor. În vârstă de 12 ani, Maria Răuţă a luat, astăzi, medalia de aur la individual compus, aceasta fiind şi cea mai mare performanţă din cariera sa.

 „Ultimele două zile de dinaintea concursului au fost pentru mine un adevărat chin. Nu am putut nici să dorm de emoţii. Era primul concurs de o asemenea anvergura acasă la mine şi emoţiile au fost mult mai mai decât de alte dăţi. Până la urmă am reuşit să mă mobilizez şi să câştig medalia la care visam de cinci ani, atunci când am intrat pentru prima dată în sala de gimnastică. Este cea mai feicită zi din viaţa mea”, a spus, în exclusivitate pentru Adevărul, focşăneanca Maria Răuţă. Rezultatul Mariei a luat-o prin surprindere până şi pe antrenoarea sa, profesoara Carmen Smeu:


„Ştiam că o se claseze pe podium, dar Maria a vrut să ne arate că este o campioană adevărată şi a luat aurul la individual compus. A făcut un concurs excelent, chiar dacă la primul aparat s-au văzut emoţiile. Merită felicitată pentru performanţa remarcabilă pe care a realizat-o în această după-amiază”.

Directoarea CSG Focşani, profesoara Adriana Lescovar, crede că pentru Maria Răuţă acesta este doar începutul: „Sunt sigură că acest titlu naţional nu va fi şi singurul din palmaresul Mariei. Ea mai are în cont câteva medalii de aur, dar la Campionatele Naţionale Şcolare. Această medalie este cea mai importantă din cariera de până acum a Mariei. Prin acest rezultat am arătat că Focşaniul rămâne în continuare un centru important al gimnasticii din România”.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite