Marea asfaltare din Focşani aşteaptă şapte grade Celsius la sol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut Primăria Focşani a eşuat în proiectul său de a duce la bun sfârşit operaţiunea de reabilitare a străzilor şi trotuarelor din municipiu, din cauza amânării împrumutului de 24,5 milioane de lei pentru anul 2011, în această primăvară edilii vor să zorească constructorul să demareze acţiunea „marea asfaltare" pe principalele bulevarde şi străzi din oraş.

Lucrările ar putea începe în câteva zile, dacă temperaturile exterioare vor depăşi la sol, timp de mai multe zile la rând, şapte grade Celsius.

„Tehnologii ne-au spus că este temperatura minimă necesară pentru ca asfaltul să facă priză cu solul. Noi am luat legătura cu Vega Galaţi şi ne-au promis că imediat ce vremea va fi în încălzire vor veni cu echipe să demarăm lucrările. Vor fi lucrări de lungă durată, pe principalele artere de circulaţie din municipiu", ne-a declarat Vasile Dobre, viceprimarul Focşaniului.

Bulevardele, vizate

Potrivit acestuia, priorităţile sunt finalizarea modernizării bulevardului Independenţei şi cele două sensuri giratorii din intersecţiile de la Obor şi „Ceasul Rău", iar în partea a doua a anului vor fi avute în vedere bulevardele Unirii şi Bucureşti. Anul acesta, Primăria are la dispoziţie 16 milioane de lei pentru reabilitarea străzilor, de alte 6,5 milioane de lei urmând să dispună în 2012 şi 2013.

De altfel, şi în acest an majoritatea străzilor din Focşani ies destul de şifonate din iarnă. „Nu am să înţeleg niciodată de ce se foloseşte ca material antiderapant nisipul cu sare, când se ştie că acesta macină asfaltul până îl strică de tot. Să ia exemplul oraşelor care au renunţat de mult la această practică", este de părere focşăneanul Viorel Prodan.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite