Mall-ul de fiţe devine piaţă agro – alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la fostul mall au fost abandonate acum doi ani
Lucrările la fostul mall au fost abandonate acum doi ani

Firma care avea în construcţie mall-ul cu 120 de magazine şi cinematograf 3D la marginea drumului european a hotărât să transforme locaţia în piaţă. Noul Centru Agro - Alimentar va avea 36.500 mp şi o parcare pentru 1.000 de maşini întrucât va cuprinde şi clădirea în care a funcţionat hipermarketul Interex.

Israelienii de la Omnium Invest SRL care au pornit construirea mall-ului de fiţe de la marginea E 85 se adaptează la vremuri.

Alarmaţi de criză, reprezentanţii societăţii, George Steinberg şi Moshe Miller au înaintat Consiliului Judeţean (CJ) o adresă prin care solicită acordul de principiu şi sprijin pentru transformarea proiectului "Focşani City Center", ce reprezenta investiţia de 32 milioane de euro în mall-ul de fiţe cu 120 de magazine cu haine de firmă, cafenele de lux şi cinematograf 3 D, în Centru Agro - Alimentar.

Noul centru va fi contruit de firma israelieană pe terenul pe care îl deţine, atât pe vechea platfomă prevăzută pentru mall dar şi în clădirea ce a fost închiriată de israelieni Hipermarketului Interex.

Aici se vor aduna, la marginea drumului European producători de produse agro -alimentare cu precădere din judeţul Vrancea dar şi din judeţele limitrofe ce se înghesuie acum în Piaţa Moldovei.

Noul centru ar putea găzdui şi fabrici

Consiliul Judeţean şi-a dat deja acordul prin preşedintele Marian Oprişan însă va fi supus la vot şi consilierilor judeţeni în şedinţa ordinară ce are loc chiar la această oră în plenul forului judeţean.

Potrivit adresei primită de CJ de la Omnium Invest SRL, noul centru va agro - alimentar se va extinde pe 36.500 mp şi va avea şi o parcare pentru 1.000 de maşini.

Conform răspunsului pregătit de preşedintele consiliului, Marian Oprişan solicitanţilor, noul centru îşi va închiria spaţiile pentru producători şi vânzători de produse agro - alimentare engross şi en detail dar şi pentru fabrici.

"Declar şi confirm consimţământul şi aprobarea instituţiei noastre ca SC Omnium Invest SRL să deschidă şi să facă operaţional un centru agro - alimentar en - gros şi en-detail în Municipiul Focşani pentru care Omnium va închiria locaţia deţinută în Focşani spre a fi folosită de producători, fabric şi vânzători", se arată în răspunsul formulat de Marian Oprişan către firma israelienilor.

Noul centru agro - alimentar este o investiţie privată fără implicaţii din sistemul public, ca şi fostul "Focşani City Center", însă rubedeniile angajaţilor din CJ Vrancea nu par a fi departe de investiţie întrucât arhitectul firmei SC Omnium Invest SRL pentru proiectul "Focşani City Center" a fost soţul arhitectului şef al judeţului, Dimitrie Olaru.

Rămâne de văzut cine va fi arhitectul în noul proiect, adică cel care va depune actele necesrae pentru toate autorizaţiile la Primăria Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite