Majoritarii din consiliul local, consecvenţi cu numirea mandatarilor în societăţile subordonate Primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Dan a fost propus ca mandatar la CUP Salubritate
Raluca Dan a fost propus ca mandatar la CUP Salubritate

Raluca Dan, Iulian Ghiocel Matache, Cătălin Vrabie şi Tudorache Dumitrache au fost propuşi pentru a treia oară de consiliul local ca mandatari la CUP Salubritate, CUP, ENET şi Transport Public, deşi deciziile de numire a lor au fost atacate în instanţă de Instituţia Prefectului.

Insistenţa aleşilor locali USL de a numi exact aceleaşi persoane ca mandatari nu are limite şi ar putea fi iarăşi taxată de Instituţia Prefectului.

La şedinţa de plen de marţi aleşii USL s-au plâns de blocajul care există la nivelul instituţiilor subordonate Primăriei, unde nu se pot lua decizii în lipsa mandatarilor numiţi de consiliul local.

Aceştia au aprobat însă aceleaşi persoane care să le reprezinte, fără să ţină cont că pe rolul instanţei se află deja un proces în care Prefectura contestă actul administrativ prin care Raluca Dan, Iulian Ghiocel Matache, Cătălin Vrabie şi Tudorache Dumitrache au fost numiţi mandatari la societăţile din subordinea Primăriei.

Trei dintre numele propuse, respectiv Raluca Dan, Iulian Matache şi Cătălin Vrabie, sunt oamenii de bază ai preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care vrea să aibă controlul asupra societăţilor comerciale din subordinea consiliului local Focşani.

Mandatarii desemnaţi în societăţile subordonate Primăriei Focşani, găsiţi ilegali a doua oară de Prefectură

De partea cealaltă, reprezentanţii PDL au cerut să fie respectată configuraţia politică de la ultimele alegeri.

Cel mai probabil, actul administrativ aprobat de consiliul local va fi din nou contestat de Prefectură.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite