Mai mulţi elevi beneficiari de rechizite şcolare în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pachet de rechizite conţinând caiete, bloc de desen, stilou şi alte ustensile necesare la şcoală are o valoare de 20 de lei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Vrancea urmează să demareze procedura de licitaţie pentru achiziţionarea de rechizite şcolare destinate elevilor nevoiaşi din judeţ.

Directorii de şcoli au primit sarcina să trimită tabelele cu beneficiarii până la sfârşitul acestei săptămâni, iar reprezentanţii IŞJ spun că mai mulţi copii faţă de anii trecuţi se vor încadra în prevederile legii repartizării acestor ajutoare, având în vedere că veniturile populaţiei au scăzut.

„Anul trecut, au beneficiat de rechizite şcolare un număr de 18189 de elevi de la clasele I-VIII, aflaţi în întreţinere familiară, al căror venit net lunar pe membru de familie este de maxim 50% din salariul minim brut pe ţară. Cum mulţi şi-au pierdut locurile de muncă, estimăm că cererea de rechizite va fi mai mare", ne-a declarat Maricica Gheorghiţă, consilier în cadrul Serviciului Administrativ la ISJ Vrancea.

Bani mai mulţi cu 20% de la minister

De altfel, este posibil ca şi Ministerul Educaţiei să fi anticipat o astfel de situaţie din moment ce a alocat cu aproximativ 20% mai mulţi bani pentru rechizite şcolare, respectiv 465 997 de lei, în comparaţie cu 383 000 de lei anul trecut.

Sunt însă şcoli în Vrancea, în mediul rural, precum Bogheşti sau Milcovul, unde datorită gradului de sărăcie aproape toţi elevii primesc rechizite în mod gratuit.

„Din cei 150 de elevi înscrişi la şcoală, pentru 139 am solicitat rechizite şcolare. Sunt copii amărâţi, cu părinţi care nu au deloc venituri", ne-a declarat Veronica Chirilă, director coordonator la Şcoala din Bogheşti.

Un pachet de rechizite conţinând caiete, bloc de desen, stilou şi alte ustensile necesare la şcoală are o valoare de 20 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite