Magistraţii vrânceni resping măsurile de reducere a salariilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au făcut o solicitare către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Avocatul Poporului pentru a sesiza Curtea Constituţională să se pronunţe asupra constituţionalităţii pachetului de acte normative pe care guvernul îşi asumă răspunderea.

Judecătorii din Vrancea dezavuează măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor angajaţilor din sistemul bugetar, dar şi măsura de desfiinţare a pensiei de serviciu a magistraţilor, care în opinia lor încalcă dispoziţiile Constituţionale şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale.

Reuniţi în adunarea generală, magistraţii vrânceni spun că măsuriile pe care Guvernul vrea să le adopte aduc atingere independenţei justiţiei, adoptând în unanimitate înaintarea către Parlamentul României, prin structurile sale, a unei declaraţii care să conţină poziţia comună a corpului profesional al judecătorilor şi, implicit, a puterii judecătoreşti.

De asemenea, s-a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să preia integral aceste argumente şi să acţioneze ca un veritabil reprezentant al puterii judecătoreşti.

"Stabilirea altor forme de protest a fost amânată, urmând a se decide în acest sens în raport de evoluţia evenimentelor publice, inclusiv cu privire la adoptarea pachetului normativ propus de Guvern", se arată într-un comunicat semnat de judecătorul Adrian Toni Neacşu, preşedintele Tribunalului Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite