Luptători cu flăcările abonaţi la medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Pitulac, abonat la podiumul mondial Foto Ştefan Borcea
Iulian Pitulac, abonat la podiumul mondial Foto Ştefan Borcea

Iulian Pitulac şi Nicolae Enache au fost medaliaţi la New York, la jocurile mondiale ale pompierilor. Nu este pentru prima dată când cei doi reuşesc să obţină rezultate de excepţie la competiţia mondială cea mai importantă consacrată pompierilor şi poliţiştilor.

Foşti sportivi de performanţă de taekwondo şi judo, cu un bogat palmares de medalii în întrecerile naţionale şi internaţionale, Iulian Pitulac şi Nicolae Enache lucrează în prezent în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, ca pompieri de intervenţie.

Chiar dacă îşi fac meseria cu credinţă şi au participat la zeci de intervenţii la incendii, marea lor pasiune, sportul, nu au abandonat-o şi aproape zilnic pot fi văzuţi la sală antrenându-se cot la cot cu ceilalţi sportivi, iar atunci când au ocazia participă la diverse competiţii organizate de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Cum s-a întâmplat şi zilele trecute, când s-au încununat de lauri tocmai în America, la New York, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, competiţie la care au luat parte peste 20000 de poliţişti şi pompieri sportivi din 70 de ţări de pe glob.

„Am luat medalia de aur la judo, la categoria 81 de kilograme. Nu a fost uşor, pentru că a trebuit să mă bat pentru medalie pe la două noaptea. Am avut patru meciuri şi le-am câştigat pe toate. Nu mai spun că întrecerea a întârziat două zile din cauza uraganului Irene, care a fost mai mult o furtună simplă", ne-a declarat Nicolae Enache, care practică judo de 15 ani.

Medaliaţi an de an

La rândul său, Iulian Pitulac s-a remarcat prin câştigarea medaliei de bronz în competiţia de taekwondo, o specialitate a sa, el clasându-se anul trecut, înainte de a renunţa la cariera de sportiv profesionist, pe locul doi în ierarhia sportivilor Vrancei.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite