Lucrări de patru milioane de lei pentru reabilitarea sistemului de irigaţii Bilieşti – Slobozia Ciorăşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia urmează să fie finalizată anul viitor, asigurând posibilitatea de a se iriga o suprafaţă de peste 15000 de hectare de teren arabil

Conducerea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare a fost prezentă astăzi în Vrancea pentru a inspecta stadiul lucrărilor la obiectivul de investiţii "Sistemul de irigaţii Bilieşti - Slobozia Ciorăşti", acesta fiind grav afectat după inundaţiile din anul 2005.

Suma totală contractată în anul 2010 pentru aceste lucrări este de patru milioane de lei, investiţia urmând să fie finalizată în întregine în cursul anului viitor.

"Este o lucrare de investiţii foarte importantă şi deosebit de utilă. Anul viitor, odată cu finalizarea lucrării se va asigura posibilitatea de irigare a peste 15.000 ha teren arabil, ceea ce va conduce la creşterea producţiei culturilor agricole din zona deservită", a declarat Ion Oprea, prefectul judeţului.

Sistemul de irigaţii "Bilieşti - Slobozia Ciorăşti" a fost început între anii 1971 - 1975 şi extins în 1985-1986, fiind construit să alimenteze cu apă prin aspersiune o suprafaţă de aproximativ 15.000 ha.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite