Militarul focşănean mort în accidentul de la Tuzla a fost îngropat în locul de veci al mamei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locotenent comandorul Cătălin Antoche a fost condus astăzi pe ultimul drum de rudele şi de colegii săi. Locotenent comandorul a fost înmormântat cu salve.

La funeralii au participat 40 de colegi de-ai lui Cătălin de la aerodromul Boboc din Buzău dar şi 50 de militari de la Brigada Mecanizată 282 din Focşani.

Cătălin a fost dus pe ultimul drum pe bulevardul Unirii unde traficul rutier a fost oprit pentru câteva momente. 500 de oameni au însoţit cortegiul funerar printre care simpli locuitori din oraş, mulţi colegi, rude dar şi autorităţi.

image

Mama lui Cătălin, Marcela Antoche şi soţia acestuia, Roxana abia se mai puteau ţine pe picioare. "Nu pot să te las aici Cătăline", striga în continuu mama militarului.

image

Scria poezii

Cătălin Vicenţiu Antoche era cunoscut drept un prefecţionist, motiv pentru care colegii îi spuneau "neamţul perfect".

image

Pe lângă cariera militară pe care a îmbrăţişat-o cu brio, Cătălin scria poezii, încă de pe băncile liceului. În ultima perioadă le mărturisea apropiaţilor că vrea să se lase de scris pentru a pertece mai mult timp cu băieţelul lui de cinci ani, Ştefan. Absolvent al Academiei de Forţe Aeriene "Henri Coandă" din Braşov, Cătălin a lucrat o perioadă la o unitate de aviaţie din Bacău după care s-a mutat la aerodromul Boboc din Buzău, în 2003.

Cauza accidentului, oficial în mister

Luni după - amiază a participat însă la ultimul zbor. Avionul AN - 2 în care se afla la Tuzla, Constanţa s-a prăbuşit la scurt timp după decolare.

Alături de Cătălin au murit alţi 11 camarazi de-ai săi iar doi sunt răniţi. Cauza producerii accidentului aviatic rămâne oficial încă un mister întrucât autorităţile se contrazic în delaraţii. „Cătălin spunea adesea că de câte ori este un incident în Aviaţie autorităţile nu scot niciodată piloţii eroi. Nu spun niciodată că avioanele sunt vechi", ne-a mărturisit vărul lui Cătălin Antoche, Alexandru Stancu.

image

Cătălin a fost înmormântat cu salve.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite